Virágzó vidékünk

Felejthetetlen látványt kínál a balatoni hajóflotta díszszemléje

facebook/balatoni hajózási zrt.
facebook/balatoni hajózási zrt.
Legalább 30 hajó vesz részt a programon, legközelebb 25 év múlva lesz ilyen.

175. évfordulóját ünnepli a Balatoni Hajózási Zrt., ennek apropóján szeptember 18-án díszbe öltöznek a balatoni személyszállító hajók. A kivételes eseményt a balatonfüredi Tagore sétányról követhetik az érdeklődők figyelemmel, írja a likebalaton.hu.

A balatoni személyszállító hajók ilyen kirajzását és díszszemléjét legközelebb 25 év múlva, a 200. évfordulón láthatjuk.

Kapcsolódó
Páratlan képeket tettek közkinccsé a Balatonról
Kilenc doboznyi archívumi anyag lett feldolgozva.

A díszszemlén legalább 30 hajó vesz részt. A BAHART személyhajó-flottáján és kompjain kívül a hatóságokat, illetve a magánhajózási társaságokat is meghívást kaptak, akik a Balatonon valamilyen hajóval személyszállítást végeznek.

facebook/balatoni hajózási zrt.

A kihajózás reggel 7 órakor indul Siófokról, másfél órára lesz szükség ahhoz, hogy minden hajó elinduljon a füredi partok irányába. Ennyi hajó együtt hajózása nagyon látványos élménynek ígérkezik.

A 8 óra 30 perckor Siófokról induló Szigliget motorosra a nézők is felszállhatnak és átkirándulhatnak a füredi kikötőbe. Ez a járat a tervek szerint 12 órakor indul vissza. Több BAHART-járat azonban nem lesz ezen a napon, hiszen minden személyhajónk a díszszemlén vesz részt

– mondta a portálnak Dónucz László, a BAHART értékesítési és stratégiai igazgatója.

Az eseményt célszerű a balatonfüredi Tagore-sétányról figyelemmel kísérni, ahonnan minden hajót egyben lehet majd látni. A füredi hajóállomás mólószárától kezdődően Csopak irányába sorakoznak majd fel a járművek mintegy 750 méter hosszúságú egyenes mentén, kedvező széljárás esetén orral a sétány felé.

1996-ban, 25 évvel ezelőtt volt utoljára ilyen emlékezetes felvonulás. A hajósok kiemelt eseménynek tekintik.  Mindenki a legszebb egyenruhájában érkezik, és kicsinosítják a hajókat. Ők is csak 25 évenként látják együtt ezeket a személyszállító járműveket. A hajóflottát a hajózási szezonban 16 BAHART-kikötőben állomásoztatjuk a helyi feladataiknak és szolgáltatáskínálatunknak megfelelően

– közölte az igazgató.

Vízen, mozgásban soha nem látható együtt a teljes hajóflotta, emiatt lesz ritka látványosság ez az esemény.

Kapcsolódó
Balatoni kilátók, ahonnan a legszebb panoráma nyílik a magyar tengerre
A tó körül meglepően sok kilátó épült az északi és a déli parton egyaránt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik