Virágzó vidékünk

A Kékszalagról nevezik el Balatonfüred új sétányát

A Kékszalag nevet kapja a Balatonfüred egyik védjegyének számító vitorlásverseny, illetve bajnokai tiszteletére az új sétány, amit nemsokára kialakítanak a kemping előtt, írja a veol.hu.

Az új sétány mentén, a városközpont felől érkezve a kemping bejáratának két oldalán pihenőhelyeket, illetve padokat, valamint kerékpártárolókat helyeznek el. Továbbhaladva egy különlegességgel is előrukkolnak: a 75-ös cirkáló, a Kékszalag-győztes Nemere II, a Balaton legendás zászlóshajója egy részletének élethű mását mutatják be.

Balatonfüred Önkormányzat

A lap szerint a hajó bemutatásával a városnak az a célja, hogy a vitorlázást azok is „testközelből” tudják megtekinteni, akik még nem ültek ilyen járműben.

Mindemellett időrendben olyan installációkat is felállítanak, amelyek az eddigi Kékszalag-győzteseket ábrázolják, és a táblákon folytatják a későbbi bajnokok bemutatását. A sétány kialakításánál műszeres növényvizsgálat alá vetik a fákat, majd az eredmények tükrében alakítják ki a növényzetet. Terveik szerint legkevesebb 54 fát ültetnek el.

A munkálatok hamarosan megkezdődnek, és várhatóan négy hónapon át tartanak.

Kapcsolódó
Új strandot építenek Balatonfüreden
A két városi strand között jelentős partszakasz válik bárki számára nyitottá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik