Életmód

Beteg kisfiúval együtt futott célba Kékesen a jótékony sportoló

Az agydaganattal élő Marci gyógyulására gyűjtenek.

Több, mint 160 kilométert futott az ország legmagasabb pontjáig Nádudvari Péter, ahol a 6 éves, agydaganattal küzdő Marcika várta. Szívhez szóló pillanatok voltak, ahogy kézen fogva együtt tették meg az ultramaraton utolsó métereit. A kilométereket örökbe fogadva közel 5 millió forint gyűlt eddig össze a rengeteg adományozónak köszönhetően, de a kampány nem áll meg, a teljes gyógyuláshoz további németországi életmentő kezelésekre van szüksége a kisfiúnak.

Nádudvari Péter október 13-án – miután befejezte a munkát – a cívisvárostól Hortobágyig futott el, 44 kilométert megtéve. Szombaton vállalása második szakasza következett, ekkor Hortobágytól Füzesabonyig jutott el, 67 kilométert teljesítve. Mint elmondta, az októberben szokatlan 26-27 fokos meleg nehézséget okozott neki, de a mélypontok elkerülték. A záró, vasárnapi etap során pedig 51 kilométert futott Füzesabonytól Kékestetőig, amely során nemcsak a távot, hanem a több mint 1000 méteres szintemelkedést is le kellett küzdenie.

A  célba érés pillanata rendkívül érzelmes volt. Sokan vártak: barátok, ismerősök, családtagok, a sajtó képviselői, valamint Marci és a családja. Az utolsó métereket a kisfiúval együtt tettem meg, nagy élmény volt megérintenünk a piros-fehér-zöldre festett csúcskövet

– mondta a jótékony sportoló.

Nádudvari vállalásáról a kezdeményezés médiatámogatója, a T5 Media Agency filmet készít, a kamerák a „hosszú hétvége” alatt is forogtak. A jótékony sportoló hangsúlyozta, a cég munkatársai a futás alatti frissítésében is sokat segítettek, amiért rendkívül hálás nekik.

A július óta tartó kampány során Nádudvari már 4.922.205 forintot gyűjtött össze a mátraaljai Recsken élő kisfiú gyógykezelésére. Az agydaganattal élő Marci gyógyulására egy kölni kezeléssorozat jelenti az egyetlen reményt, amelyen évente kétszer kell megjelennie, egy kezelési ciklus ára kétmillió forint.

Az édesanya, Szabó-Bárdos Adrienn kiemelte:

Hatalmas pozitív megerősítést adott a Kékes csúcsára való felfutás, hogy van értelme küzdeni és van remény. Az adományoknak köszönhetően Marci kezelése folytatódhat és szerencsére az eredmények is javulást mutatnak. A helyzetünk azonban még mindig válságos, a család egyetlen kenyérkeresője, Marci apukája nemrég szívrohamot kapott. A folyamatos stressz miatt nekem is és kislányomnak is szakember segítségre van szükségünk, de nem adjuk fel, és bármilyen segítséget szívesen fogadunk.

Mint Nádudvari elmondta, a kisfiúnak valószínűleg még évekig kell járnia Kölnbe, így a gyűjtést a vállalásai teljesítése után is folytatja. „Rendkívül hálás vagyok az adományokért, a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen sikeres lesz a kampányom. De a legboldogabb akkor leszek majd, ha néhány év múlva arról tudok beszámolni, hogy Marci barátom teljesen meggyógyult. Kérek mindenkit, hogy továbbra is támogassa a kezdeményezésem, fogadjon örökbe egy kilométert tetszőleges áron a futásaimból. Egy kisfiú egészsége, élete a tét” – fogalmazott.

 

Az adományokat banki átutalással a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány számlájára várják:

Számlatulajdonos: Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány

OTP 11734138-20017125-00000000

IBAN: HU12 1173 4138 2001 7125 0000 0000

BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

Közlemény: SZ.MARCIKA106

Kapcsolódó
A balatoni kör kilométereit "adta el" jótékony célra a debreceni hivatalnok
A 206 kilométernél még több adomány is összegyűlt a leukémiás gyerekek megsegítésére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik