Immunerősítők az őszi és téli megfázás ellen

Az idei őszi időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének, azonban egy kis odafigyeléssel, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával az őszi megfázás is könnyen elkerülhető.

Az ősz és a tél csapadékos, nyirkos hónapjai különösen kedvez a betegségek, baktériumok, vírusok terjedésének. Egy kis kellő odafigyeléssel, immunerősítéssel akár el is kerülhetjük az enyhébb megfázásokat is: gyakori alapos kézmosás, szezonális gyümölcsök, zöldségek fogyasztása, réteges öltözködés, akár vitamin pótlás.

A megfelelő higiénia és a rendszeres mozgás mellett a tudatos táplálkozás is fontos ahhoz, hogy immunrendszerünk jól működjön, hiszen bizonyos ételek fogyasztásával jelentősen erősíthető a szervezet védekezőképessége. Ehhez nem kell több, mint hogy a jól ismert immunerősítő szuperélelmiszerek közül néhányat gyakrabban együnk, írja honlapján a Senior.hu.

Homoktövis

pixabay

Propolisz

Kakukkfűszirup

pexels

Erdei mézharmat

Feketeribizli

pixabay

Kapcsolódó
Házilag készített gumicukor immunerősítésre
Alapja a bodzabogyó és néhány gyógynövény.