Életmód

Egy emberként fogtak össze a vak ózdi bácsi megsegítéséért

facebook/Magyar Református Szeretetszolgálat/Kalocsai Richárd
facebook/Magyar Református Szeretetszolgálat/Kalocsai Richárd
Czeber Béla évtizedeken keresztül dolgozott, az élet azonban olyan tragédiákkal sújtotta, ami ellehetetlenítette a mindennapjait.

A Magyar Református Szeretetszolgálat már egy esztendeje segíti az ózdi,  hódoscsépányi városrészben élő Czeber Bélát. Az idős férfi egy peremkerületi házban lakik, amely rendkívül rossz állapotba került, írta a Boon.

A férfi a családját elveszítette. Magányosan tölti a mindennapjait, ezt tetézte, hogy az elmúlt időszakban kétszer is kirabolták. A ruhaneműit, a tüzelőjét és a telefonját is elvitték, ráadásul a szürkehályog is megtámadta a szemét. Megvakult, ami tovább nehezíti a mindennapjait.

facebook/Magyar Református Szeretetszolgálat/Kalocsai Richárd

A Magyar Református Szeretetszolgálat többnyire közösségeket támogat, ám egy magánember által megosztott poszt után Béla bácsi ügyében komoly összefogás alakult ki.

Különböző felajánlóktól 400 ezer forint gyűlt össze, sőt egy osztrák közösség is jelezte, hogy szeretné támogatni a háznál folyó munkát. Egy cégtől nyílászárókat kaptunk, kályhákat vásároltunk, illetve felvettük a kapcsolatot az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolával, akik ugyancsak az ügy mellé álltak

– nyilatkozta a portálnak Juhász Márton ügyvezető igazgató.

Az iskola diákjai az ingatlan felújításában vesznek részt, ajtókat, ablakokat cserélnek. Rágcsálóirtás is történt  a házban, a szeretetszolgálat pedig szeretne odáig eljutni, hogy a vakolás és a festés mellett az áramszolgáltatást is visszaállítsák a férfinál.

facebook/Magyar Református Szeretetszolgálat/KALOCSAI RICHÁRD

Tüzelőt és élelmiszert hetente többször visznek a szeretetszolgálat munkatársai, akik igyekeznek segítséget nyújtani abban is, hogy a szemműtétje minél előbb megvalósuljon.

A látásom elvesztése szinte alig tudok valamit elvégezni, de szerencsére a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai mindenben segítenek, nem is tudom, hogy köszönjek meg nekik. A szememről a doktornő leszedett egy árpát, jövő héten pedig újabb kezelés következik, annak érdekében, hogy ismét lássak. Hálás vagyok a szeretetszolgálatnak és az összes felajánlónak

– mondta az idős ember.

facebook/Magyar Református Szeretetszolgálat/KALOCSAI RICHÁRD

Czeber Béla évtizedeken keresztül dolgozott, az élet azonban olyan tragédiákkal sújtotta, ami ellehetetlenítette a mindennapjait. Most a széles összefogásnak köszönhetően újra reménykedik egy emberhez méltó életben.

Béla bácsit jövőhéten pedig szemműtétre visszük: hordozzuk imáinkban, hogy sikerüljön a szürkehályogot eltávolítani szemeiről, így hamarosan maga is láthatná megújult, biztonságosabb otthonát! Hálás szívvel köszönjük mindenkinek, aki segítette szolgálatunkat, és hozzájárult ahhoz, hogy Béla bácsi élete – reménység szerint – egyenesbe jöjjön

– olvasható a Magyar Református Szeretetszolgálat Facebook oldalán.

Kapcsolódó
Példát mutatott emberségből a vályogépítő mester
Egy Ráckeresztúron tűzben megkárosodott család segítségére sietett a szakember és csapata.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik