Mozaik

Városi összefogással újítják fel a kilenctagú család leégett házát

facebook/sáfián ádám
facebook/sáfián ádám
Abaújszántón az adományoknak köszönhetően megkezdődött az épület tetőszerkeszetének felújítása.

Január 28-án kigyulladt egy kilenctagú család háza Abaújszántón, ahol a város egy emberként fogott össze az épület helyreállításáért, írta a Boon.

Kapcsolódó
Összefogtak a 91 éves bácsi leégett házának újjáépítéséért
Teljesülhet a dunapataji Ádám bácsi álma.

A tűzben az épület annyira megrongálódott, hogy lakhatatlanná vált. A tetőszerkezet teljesen az enyészeté lett, de károsodtak a nyílászárók és a falak is. A családnak szinte mindene odalett a tűzben, de az önkormányzat, a helyi emberek és szociális szervezetek azonnal a segítségükre siettek

– mondta a portálnak Sáfián Ádám, a város polgármestere.

A család több tagjának elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott, néhány gyermeket pedig a nagyszülők vettek átmenetileg magukhoz.

Az önkormányzat azonnal lépéseket tett az állagmegóvás érdekében, hogy az időjárás ne rombolja tovább a tető nélküli épületet. A helyreállításhoz is ők biztosítják a munkaerőt, sőt az új tetőcserepeket is, minden mást közadakozásból igyekeznek megvalósítani.

Az adományokból összejött a szükséges faanyag, gerendák és a tetőlécek zöme, így megkezdődött a tető felújítása. Ahogy az anyagiak engedik, az önkormányzat közreműködésével a belső munkákkal folytatják a felújítást.

A bajba jutott családnak a környékbeli emberek ruhaneműt, bútorokat és más szükséges tárgyakat ajánlottak fel. A gyűjtésben a Magyar Vöröskereszt és az Önálló Másság Életminőség Fejlesztő Alapítvány segít.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik