Életmód

Luxusszálló jár a tűzből kimentett koaláknak Ausztráliában

Az ötcsillagos koalahotel lakója a leégett leégett szőrű, félig vak Ash is.

„Ötcsillagos hotelben” gondoskodnak az ausztrál bozóttüzekből kimentett koalákról Canberrában. Az Ausztrál Nemzeti Egyetem épületében jelenleg 20 koala kap különösen jó ellátást: hatalmas mennyiségű eukaliptuszt, vizet és meleg takarókat, írta az MTI.

A kórház lakói között van Ash, az a 2-3 éves nőstény, amelynek szőre leégett, jobb szemét elveszítette, és Ian, ami egy oltásban közben elhunyt helikopterpilótáról kapta a nevét.

Nyolc koala a Tidbinbilla természetvédelemi területről származik, Canberra közeléből, tizenkettő pedig a 100 kilométerre lévő Two Thumbs Wildlife Sanctuary (Két Ujj Vadvédelmi terület) vidékéről.

Egyszer már vittek vissza a rezervátumba korábban kimentett koalákat, amikor úgy tűnt, elmúlt a veszély. A lángok azonban visszatértek és ezernyi állatot öltek meg. Köztük volt a klímavédelmi aktivista Greta Thunbergről Gretának elnevezett állat is

– mondta el James Fitzgerald, a vadvédelmi terület tulajdonosa.

Ez egyike volt a kevés növekvő koalapopulációknak. Ez egyszerűen szörnyű

– fogalmazott Karen Marsh ökológus.

A bozóttüzek Ausztrália keleti és déli részén szeptember óta több mint 120 ezer négyzetkilométernyi területet pusztítottak el. A koalák különösen súlyosan érintettek, az ország egyes részein veszélyeztetett kategóriába kellett őket sorolni

– mondta Sussan Ley környezetvédelmi miniszter. Egyelőre nem tudni, meddig kell a húsz koalának a canberrai koalahotelben maradnia.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Taronga Ausztrál Állatvédõ Társaság

90 ezer állat életét mentette meg egy család Ausztráliában
Több más emberhez hasonlóan igyekeznek mindent megtenni az állatok védelmében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik