Mozaik

Tom Hanks és Leonardo DiCaprio is odavan a koalákat mentő kutyáért

Tom Hanks szerint filmre kell vinni az ausztráliai kutyus szívmelengető történetét.

Miközben az ausztrál bozóttűzről érkező újabb és újabb hírek borzolják az emberiség kedélyét, ránk férnek a jó hírek is az ötödik kontinensről. Főleg azokról, akik nem adják fel a reményt, és embereket, állatokat mentenek.

90 ezer állat életét mentette meg egy család Ausztráliában
Több más emberhez hasonlóan igyekeznek mindent megtenni az állatok védelmében.

Bear, azaz Medve, a kékszemű border collie a legmagasabb szintű akadémiai képzést kapta az MNN cikke szerint, egyetemekkel és nemzetközi szervezetekkel együttműködve ment a hétköznapjain is koalákat.

Specialitása a sérült, beteg és árva koalák kiszimatolása.

Számára sem hétköznapi feladat viszont a bozóttűz idején helyt állni: a tűzvész által elpusztított területeken kell megtalálnia a bajba jutott koalákat.

Remek szaglásukkal a ritka állatok felderítése mellett a káros fajok és a veszélyeztetett őshonos növények felkutatására is alkalmasak ezek a kutyák, így fontos szerepet játszanak a természetvédelemben

– idézi a honlap az egyik egyetemi kutatót.

Megmentett koalabébivel lepte meg a gazdáját egy golden retriever
Ilyen meglepetésben csak kevés kutyatulajdonosnak lehet része.

Ami aktuális hősünket, Beart illeti: korábban egy kisállatkereskedőtől vásárolta egy család, de amikor kisebb lakásba költöztek a családtagok, már nem akarták magukkal vinni. A most hat éves koalamentő mindenhová való, csak lakásba nem: tele van energiával, nem szereti, ha simogatják, és igazából nincs is oda az emberek barátságáért.

De éppen ezeknek a tulajdonságainak köszönhetően tökéletesen alkalmas keresőkutyának.

Nagyon figyel a feladatára, és nagyon tud egyetlen dologra koncentrálni, vagyis olyan, mint egy élsportoló. Mégpedig egy remek labdajátékos, hiszen nagy kedvence a labdája, amit jutalomként szokott megkapni. A vadonban pedig nem jön elő belőle a vadállat, tisztán a szagokra figyel és nem az állatokra.

Juhnyájat mentett meg a tűzvésztől egy pásztorkutya Ausztráliában
Patsy az internet új hőse, aki életét kockáztatva segítette gazdáját.

Kiemelkedő képessége, hogy más keresőkutyáknál sokkal jobban megérzi a friss szagokat, így a mentőegységeket az életben lévő koalákhoz vezeti, amelyek sokszor a fák tetején bujdosnak.

Bear történetéért odavan az egész világ, neki köszönhetően még több embert megérint Ausztrália tragédiája. Tom Hanks és Leonardo DiCaprio is kiemelte a rendkívüli kutya tetteit a közösségi médiában.

Disney-filmet kell forgatni Bear, a koalákat megtaláló kutya történetéről. Odavagyok érte, szeretem Beart

– mondta Tom Hanks.

DiCaprio az Instagramon tisztelgett a kutya előtt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#Regram #RG @WorldEconomicForum: 350 koalas have been killed in blazes near Port Macquarie. #environment #koalas #wildlife #bushfires #australia

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés, Nov 21., 2019, időpont: 4:21 (PST időzóna szerint)

Az elhagyott kutyából szupersztárrá váló Bear kapcsán fontos üzenetet fogalmazott meg a Keresőkutyák a természetvédelemért nevű helyi szervezet.

Nem tudni, a fantasztikusan kék szemeivel, a szemrevaló piros cipőivel vagy a szívmelengető történetével lett-e mellőzött háziállatból ekkora sztár, de azt is tudni kell, hogy rengeteg csodálatos ember is dolgozik most a természet megmentésért. Ők is megérdemlik a világ elismerését

– írta a Facebookon a Detection Dogs for Conservation.

Kiemelt kép: YouTube

Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt adományozott az Amazonas megmentésére
Elmondja azt is, hogy mivel támogathatjuk a környezetvédelem jó ügyeit.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik