Mozaik

Leonardo DiCaprio 5 millió dollárt adományozott az Amazonas megmentésére

A színész a kialakult károk enyhítésére és az őserdő megmentésére ajánlotta fel az összeget.

A világ egyik legzseniálisabb Oscar-díjas színésze rendszeresen olyan égetően fontos dolgokra hívja fel az emberek figyelmét, mint a klímaváltozás. A filmsztár még 24 éves korában hozta létre a saját nevével fémjelzett környezetvédelmi nonprofit alapítványt, aminek célja a katasztrófák okozta problémák enyhítése és a környezettudatosság növelése.

DiCaprio most 5 millió dollárt adományozott az Amazon Erdészeti Alapítványnak, akik gyűjtést szerveztek az „őslakos közösségek és más helyi szervezetek erőforrásainak összpontosítása érdekében, amely az Amazon  biológiai sokféleségének védelme érdekében dolgoznak, így  a térségében jelenleg fennálló tűzvész ellen is.

A színész ezt az összeget a Föld Szövetsége nevű szervezettől irányította át ebbe az alapba. A gyűjtést a környezetvédő színész az Instagramján is meghirdette, így buzdítja több milliós követőtáborát az aktivitásra.

A Föld Szövetsége elkötelezett amellett, hogy segítse a természeti világ védelmét. Mélységesen aggódunk az Amazonason jelenleg zajló kritikus állapotok miatt, ami nemcsak a bolygó egyik legnagyobb ökoszisztémája, hanem nagy szerepet játszik a globális éghajlat-stabilizációban is.

A színész röviden tájékoztat arról is, hogy mit tehetünk az esőerdő védelmében.

  1.  Tájékozódjunk a helyzetről. Az olyan webhelyek, mint a Global Forest Watch Fires értékes információkat tartalmaznak a jelenleg zajló tüzekről.⁠
  2. Osszuk meg másokkal az esőerdők iránti szenvedélyünket és tájékoztassuk környezetünket e kérdés fontosságáról. ⁠
  3. Próbáljunk környezetbarát módon élni, változtassuk meg napi szokásainkat. Együnk kevesebb húst, vásároljunk környezetbarát termékeket, csökkentsük a papír felhasználását és gyűjtsük szelektív a szemetet. Ezek mind nagyszerű dolgok a jó ügy támogatásához.
  4. Ha lehetséges, olvassunk minél többet környezetvédelmi témában, és mondjuk el véleményünket a fórumokon. Hallassuk minél több helyen a hangunkat!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#Regram #RG @earthalliance #EarthAlliance, launched in July by @LeonardoDiCaprio, Laurene Powell Jobs, and Brian Sheth, has formed an emergency Amazon Forest Fund with a commitment of $5 million dollars to focus critical resources for indigenous communities and other local partners working to protect the life-sustaining biodiversity of the Amazon against the surge of fires currently burning across the region. Join Us. 100 percent of your donation will go to partners who are working on the ground to protect the Amazon. Earth Alliance is committed to helping protect the natural world. We are deeply concerned about the ongoing crisis in the Amazon, which highlights the delicate balance of climate, biodiversity, and the wellbeing of indigenous peoples. To learn more or to donate, please visit ealliance.org/amazonfund (see link in bio) Photos: @chamiltonjames, @danielbeltraphoto 2017

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés, Aug 25., 2019, időpont: 6:51 (PDT időzóna szerint)

Ha több információra van szükséged vagy  adományozni szeretnél, akkor látogass el az ealliance.org webhelyre.

Kiemelt fotó: pixabay.com

26 év alatt telepítette újra az esőerdőt a házaspár
Felemelő történet hétköznapi hősökről.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik