Mozaik

700 kilométert gyalogolt hátrafelé az esőerdők megmentéséért az indonéz férfi

Útja során egy visszapillantó tükör segítségével haladt hátrafelé.

Indonézia esőerdőiben hatalmas károkat okoz az utóbbi években felgyorsult ütemű erdőirtás, mely óriási környezeti és társadalmi károkat okoz az ázsiai szigetországban. A természetkárosítás okozói a papírgyártó cégek és a pálmaolajat előállító nagyvállalatok, akik ezzel nagy mértékben hozzájárulnak a globális felmelegedéshez. Egy indonéz férfi tiltaakozásul több mint 700 kilométert sétált hátrafelé az erdők megmentéséért – írta az MTI.

Illusztráció – Fotó: Pixabay

Medi Bastoni július 8-án indult útnak a kelet-jávai Mount Wilisnél fekvő falujából, útja végén találkozni szeretne Joko Widodo elnökkel, és reméli, hogy a találkozó nyomán hamarosan újratelepíthetik a kiirtott fákat az ország erdőirtással érintett területein.

Azért csinálom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az erdőirtásokra. Szükségem van az elnök segítségére a fák újratelepítésében, összefogva más közösségekkel

– nyilatkozta a férfi.

Bastoni 700 kilométeres útja során egy visszapillantó tükör segítségével haladt hátrafelé.

A gyalogló naponta 20-30 kilométert tett meg, mecsetekben vagy rendőrőrsökön aludt, több településen enni és innivalóval látták el az emberek. Bastoni Indonézia függetlenségi ünnepére akart Jakartába érkezni, de egy lábsérülése miatt több napot pihennie kellett, így néhány nappal később érkezik a fővárosba.

Kiemelt kép: Youtube

Védett övezetek és állatok ezrei pusztulnak az amazonasi erdőtűzben
Visszafordíthatatlan károsodás keletkezhet az ökoszisztémában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik