Mozaik

Juhnyájat mentett meg a tűzvésztől egy pásztorkutya Ausztráliában

Patsy az internet új hőse, aki életét kockáztatva segítette gazdáját.

Patsy, a border collie kutyus az ausztrál tűzvész egyik új hőse. Egy teljes juhállományt mentett meg az okos pásztorkutya, amikor életét kockáztatva terelte biztonságos helyre a jószágokat, írja Daily Mail.

Újabb farmot veszélyeztettek az egész világot sokkoló ausztrál bozóttüzek. Ezúttal azonban, hála a hatéves border collie pásztorkutyának, a farm birkái megmenekültek a halálos veszélyből.

Fotó: @patsythecorryongwonderdog/Instagram

A farmon élő család férfitagja vette észre, hogy vészesen közelítenek a lángok a legelésző juhnyájhoz, ezért rögtön oltani indult traktorával. Közben Patsy, a pásztorkutya sem tétlenkedett, gazdáját segítve összeterelte a juhnyájat, és a tűz elől egy biztonságos legelőre “irányította” az állatokat.

Fotó: @patsythecorryongwonderdog/Instagram

2019. december 31-én a korai órákban, miközben Corryongban tombolt a tűz, Patsy és a bátyám hősiesen küzdött a jószágok életéért. Miközben a bátyám egy vízzel teli tartályból oltotta a tüzet, Patsy kutyus a farm legbiztonságosabb helyére terelte az állatokat

– mondta el a kutyusra nagyon büszkén Cath Hill.

A férfinak sikerült megfékeznie a lángokat, így azok nem emésztették fel a farmot, és miután végzett a munkájával, meglátta, hogy kutyusa, Patsy a juhnyáj mellett áll a perzselt földön, és őrzi az állatokat.

Fotó: @patsythecorryongwonderdog/Instagram

Az internet nagyon gyorsan felkapta azt a videót, melyet a farmer nővére, Cath Hill osztott meg a közösségi médiában.

A csodakutyust nagyon sokan megdicsérték azóta, villámgyorsan Ausztrália kedvenc kutyusa lett.

Patsy, igazi csodakutya vagy! Bebizonyítottad aznap, hogy tényleg az ember legjobb barátja, igazi legenda vagy! Remélem, hogy most már otthon pihensz

– írták az egyik hozzászólásban.

A területet továbbra is veszély fenyegeti a bozóttüzek miatt, hisz mindössze 10 km választja el Corryongot a még mindig tomboló tűztől.

Bár a tűzoltókat segítette az eset utáni, kicsit enyhülő időjárás, így megfékezték a tűz terjedését, ám a lakosokat figyelmeztetik, hogy a körülmények megváltozhatnak, és folyamatosan figyelniük kell a tűzjelzéseket.

Íme a videó: Patsy a felperzselt területen

https://www.facebook.com/cath.hill.9/videos/2942032472483317/

Kiemelt kép: MTI/EPA/Lukas Coch

Ausztráliai bozóttűz: több állatfaj kihalhat a Földről
Több százmillió állat már elpusztult, de egyes fajoknak a katasztrófa az élet végét jelentheti.
Olvasói sztorik