Mozaik

90 ezer állat életét mentette meg egy család Ausztráliában

Több más emberhez hasonlóan igyekeznek mindent megtenni az állatok védelmében.

Az Ausztráliában tomboló tűzvész megrendítette és hatalmas összefogásra sarkallta a világot. Nem csak a helyileg érintettek mozdultak meg, hanem segítő kezet nyújtott rengeteg ember a világ többi részéről is.

A döbbenetes, rekordokat is döntő hőség és aszály, a villámcsapások, gyújtogatások a főbb okai annak a hatalmas kárnak, amelyet a bozóttüzek eddig okoztak, s bár szerencsére már esik az eső, és csökkent a hőmérséklet, a károk felbecsülhetetlenek, s számos állatra még ezután is veszélyek leselkednek.

Tudják ezt a helyi lakosok is, akik mindent elkövetnek, hogy mentsék a tűzben sérült, forró levegőben és füstben megzavarodott állatokat.

Egymilliárd állat pusztulhat el az ausztráliai bozóttűzben
A katasztrófát túlélő élőlényekre nagyon komoly veszély leselkedik majd az ezt követő hetekben is.

Így tett az állatkertet és vadkórházat üzemeltető Irwin család is, akik életüket az állatoknak szentelték, írja a Bored Panda. Több, mint 90 ezer állatot mentettek meg eddig, közülük sokan megsérültek az ausztráliai tűzvészben.

Bindi Irwin környezetvédelmi aktivista kijelentette: családjuk mindent megtesz, hogy segítse az állatokat. Állatkertjük vadkórházába sorra érkeznek a sérült állatok, melyeken erőn felül igyekeznek segíteni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bindi Irwin (@bindisueirwin) által megosztott bejegyzés, Dec 26., 2019, időpont: 4:31 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Bindi Irwin (@bindisueirwin) által megosztott bejegyzés, Jan 3., 2020, időpont: 2:38 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Robert Irwin (@crikeyrobert) által megosztott bejegyzés, Jan 5., 2020, időpont: 1:59 (PST időzóna szerint)

Közben az ausztrál tűzoltókat Új-Zéland, az Egyesült Államok és Kanada munkatársai segítik, hogy megpróbálják legyőzni a tüzet, és úrrá legyenek azon a pusztításon, amilyet az ország még soha nem látott. Miközben mindenki erőfeszítéseket tesz a tűz leküzdése és a rászorulók megsegítése érdekében, a környezetvédelmi szakemberek a környezetre gyakorolt hatásokat mérlegelik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

missZDRAVA (@misszdrava) által megosztott bejegyzés, Jan 5., 2020, időpont: 11:39 (PST időzóna szerint)

Félő, hogy a becslések szerint fél milliárd állat elveszett a tűzben, vagy valószínűleg éhezik az élelmiszer-forrás és az élőhely elvesztése miatt.

Az ausztráliai környezetvédelmi miniszter szerint a koalák 30% -a pusztulhatott el az északkeleti partvidéki tűzvészben, ami pusztító csapást jelent Ausztrália ikonikus állatának.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

salestorm (@salestorm_) által megosztott bejegyzés, Jan 5., 2020, időpont: 11:58 (PST időzóna szerint)

A hírek szerint Sydney régiójában ma esett az eső, ezért a déli partokon ismét a legalacsonyabb fokú riasztás lépett életbe. A rövid fellélegzést követően sajnos holnaptól újra a perzselő napsütésé lesz a főszerep.

Kiemelt kép: Facebook/ Bindi Irwin

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik