Mozaik

Szomjas koala kért inni egy kerékpárostól – Videó

A hőség és tüzek miatt egyre több a szomjazó, éhező, kétségbeesett állat Ausztráliában.

Egy Adelaide közelében kerékpározó csapat tagjai örökítették meg, ahogyan egy koala odament hozzájuk vízért- írja az Independent.

A kiszáradt és összezavarodott koala ment oda egy kerékpároshoz.  Határozottan segítségkérésnek tűnt a közeledése, mivel a hónapok óta tartó hőség és tűz nem csillapodik Ausztráliában, így egyre több a szomjazó, éhező, kétségbeesett állat.

Anna Heuseler a kerékpárosok egy csoportjával Adelaide felé haladt a 40 ° C-ban, amikor észrevette az út közepén ülő állatot.

El szerettem volna terelni őt az út közepéről, de ahogyan leszálltam a kerékpárról a koala elindult felém. Ösztönösen a kulacsom felé nyúltam és vízzel kínáltam a szegény állatot. Olyan szomjas volt, hogy megfeledkezve a félelemről, még a biciglimre is felmászott. A legjobb dolog, ami valaha történt velem.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

There were about a dozen cyclists around me watching this (all men) and several commented that it was genuinely the best thing they’ve witnessed. What a truly wonderful experience. Check out my previous posts this morning for explanation. : : : #cyclingtips #cycling #roadcycling #roadbike #roadbikelife #lifeonabike #travelbybike #cyclingphotography #cycleshots #rideyourbike #instacycle #veloclub #cyclinglife #fromwhereride #switchbacks #roadslikethese #cyclingpassion #cyclingworld #whenindoubtpedalitout #womenonbikes #womenriders @cyclingtips @veloclub.cc @iamspecialized @iamspecialized_wmn @womenridebikes #rideadelaide #radelaide #adelaide #adelaidehills #southaustralia #koala #koalabear #koalabears #australia

Lulu (@bikebug2019) által megosztott bejegyzés, Dec 26., 2019, időpont: 4:22 (PST időzóna szerint)

Új-Dél-Wales északkeleti partja Ausztrália egyik legnépesebb koala-élőhelye, becslések szerint 15 -28 ezer állat él ezen a vidéken.

A szakértők úgy vélik, hogy a szeptemberi pusztító tüzek kezdete óta 480 millió állat veszhetett oda, köztük  hozzávetően 9 ezer koala, akik pedig túlélték a tűzvészt, most csak nagyon nehezen jutnak élelemhez és vízhez.

Heuseler asszony elmondta a 7News-nak, hogy nem ritka, hogy  koalákat látnak a bokorban, ám most meglepte őket az állat reakciója:

Szó szerint több száz koalát láttunk az évek során, de soha nem láttuk, hogy egy koala ezt csinálta volna.

Címlapfotó: Instagram/Anna Heusler

Életét kockáztatva mentette ki a bozóttűzből a koalát egy nő
A klímaváltozással a bozóttűz egyre nagyobb katasztrófát okoz Ausztráliában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik