Mozaik

Találkozott nagymamájával a tűzből kimentett koala

Megmentője soha nem hallotta a koalák hangját, nem tudta, hogy kiabálni is tudnak.

Néhány napja írtunk arról a koaláról, amelyet egy ausztrál hölgy rendkívüli bátorsággal mentett ki a klímaváltozás miatt tomboló bozóttűzből.

Életét kockáztatva mentette ki a bozóttűzből a koalát egy nő
A klímaváltozással a bozóttűz egyre nagyobb katasztrófát okoz Ausztráliában.

Akkor annyit lehetett tudni, hogy a koala kórházba került és súlyos az állapota. Most újabb videók láttak napvilágot, amelyek azt mutatják, hogy a szeretnivaló erszényes a körülményekhez képest jól van, eszegeti a koalák kedvelt csemegéjének számító eukaliptuszt, és mostoha nagymamájával, vagyis az őt kimentő Toni Dohertyvel is találkozott.

A Port Macquarie-ben és Dél-Ausztráliában hatalmas területeken pusztító tűzvész során Toni Doherty véletlenül vette észre a bajba jutott koalát és egyik unokájáról Lewisnak nevezte el. A helyi 9news-nak nyilatkozott később:

Soha nem hallottam még a koalák hangját, nem tudtam, hogy kiabálni is tudnak. Megszakadt a szívem érte, a lehető leggyorsabban kiszálltam a kocsiból, örültem, hogy valamit rá tudok adni. Teljesen védtelen volt, ahogy ott szaladt az úton

– mondta Toni Doherty, miután a kórházban meglátogatta legújabb kisunokáját.

Az állat ápolói úgy nyilatkoztak, a 14 éves beteg állapota stabil, bár a lába teljesen megégett, és további égési sérüléseket szenvedett a mellkasán és a gyomortájon is. Bekötözték, antibiotikumot kapott, de hosszú ideig tarthat a gyógyulása. Ha túléli, szerencséje van, hiszen koalák százai pusztultak már el a klímaváltozással összefüggő tűz miatt.

Kiemet kép: YouTube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik