Virágzó vidékünk

Döbbenetes pusztítást hagyott maga mögött a fonyódi berektűz

Facebook / Böröczky Bulcsú
Facebook / Böröczky Bulcsú

Szombaton késő délután gyulladt ki a nádas Fonyódnál, a lángok pedig olyan magasra csaptak, hogy azt az északi partról is látni lehetett.

A tűz továbbterjedését éjszaka sikerült megakadályozni, de így is mintegy százhúsz hektáron égett le a terület.

Vasárnap Böröczky Bulcsú természetfotós elment a helyszínre és megörökítette, milyen döbbenetes pusztítást végzett a tűz. A lenti képgalériában látható felvételek szerint a látvány apokaliptikus, amerre a szem ellát, minden feketébe borult reggelre.

Mint posztjában fogalmazott,

alig tért magához a természet a két évvel ezelőtti tűzeset után, máris egy újabb. Tragikus ez a sok halál ami ezt a területet sújtja. A fotók ma napfelkeltekor készültek. Csöndes, komor, szürke, fagyos hajnal volt ez.

Galéria
Facebook / Böröczky Bulcsú

Legutóbb 2019. áprilisában történt hasonló, még nagyobb tűzeset, amikor több száz hektáros területen égett a nádas Fonyódnál, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon, amit csaknem 24 órán át tartó megfeszített munkával sikerült eloltani. Akkor szakértők úgy vélekedtek, hogy legalább 4-5 év szükséges, míg visszaáll a természet normális rendje a fonyódi berekben.

Böröczky Bulcsú rendszeresen oszt meg csodálatos természetfotókat Facebook-oldalán, munkáit ide kattintva tudja megtekinteni.

Kapcsolódó
Így pusztítanak a Balatonnál a kárókatonák
A fekete sereg nem sok jót jósol a halak és a vízparti környezet számára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik