A modern higéniai feltételeknek maradéktalanul megfelelő minőségi sajtkészítés nem egyszerű feladat. A Tahitótfaluban lévő Mocskonyi tanyán lévő Ezüst kecske Sajtműhely tulajdonosai felvállalva az időnkénti nehézségeket, ma már számos, magas beltartalmi értékkel bíró különféle kézműves sajtokat készítenek. Köztük igen kedveltek a krémsajtgolyók, amiket akár előételként is tálalhatunk egy-egy ünnepi- vagy vasárnapi ebédnél.
Ahogyan a tulajdonosok mesélik, 12 évvel ezelőtt hobbiként, két kecskével indult a vállalkozás. Mára 140-150 körüli alpesi jellegű anyakecskéből áll az állomány, de mindig figyeltek arra, hogy a mennyiség ne menjen az értékes kecsketej rovására. Elsődleges céljuk továbbra is a minőség és a tisztaság a sajtműhelyben és az állatok kapcsán is. A kecskék jóléte épp oly fontos számukra, mint az, hogy ízletes, finom sajtokat készítsenek.
Az elmúlt 12 év tapasztalatáról, eredményéről és a jövőről mesél a Sokszínű Vidék olvasóinak Mocskonyi Rea és Mocskonyi Mátyás.