Életmód

Láttak egy tévéműsort Magyarországról, gyorsan egy tanyára költözött a holland pár

Samantha Wulfsen holland tetoválóművész és férje egy Magyarországról szóló tévéműsor és a holland mindennapok túlszabályozottsága miatt döntött úgy 2020-ban, a koronavírus-járvány közepén, hogy a békés kisvárost, Zutphent egy még békésebb tanyára cserélik Ruzsához közel, írja a Délmagyar.

A nő a lap megkeresésére arról beszélt, amikor a házukat építették Hollandiában, nem voltak elégedettek, mert nagyon sok a szabályozás. Így amikor befejezték a projektet, úgy érezték, ez nem az ő otthonuk.

Ez 2017-ben történt. Előtte láttunk a holland tévében egy műsort Magyarországról. Elkezdtünk ingatlant keresni és beleszerettünk ebbe a tanyába. 2020 őszén költöztünk Magyarországra a férjemmel, a kutyáinkkal a koronavírus-járvány közepén

– idézte fel a kezdeteket Samantha Wulfsen.

A Ruzsától néhány kilométerre az erdő szélén álló tanya udvarába egy jurtát építettek, ez a vendégszoba és Samantha műhelye. Magyarul nem sokat beszélnek, de a helyiekről csak jót tudnak mondani, a magyar konyháról szintúgy.

Samantháék egy olyan helyet kerestek, ahol csendben, egyszerűbben és fenntartható módon tudnak élni a természethez közel. Lelkesek voltak és naivak, szerették volna megtermelni amit megesznek, de a haszonnövényeket végül a rovarok ették meg. A tanyasi élet egyéb kihívásairól szólva kiderült, hogy se áram, se víz nincs a tanyán. Napelem két éve van, azóta egy kicsit könnyebb, de a zuhanyzó még mindig az udvaron van, amihez a gázon melegítik a vizet. Amikor a lap újságírói arról kérdezték, hogy ez nem visszalépés-e egy kényelmes holland élethez képest, azt válaszolták, hogy számukra ez inkább egy mentális előrelépés.

Samantha egyébként egy éve foglalkozik tetoválással, művészneve Black Amatista. Már voltak magyar vendégei. Számára ez egy speciális utazás, az első tetoválások után, amik rákerültek, úgy érezte, megváltozik az élete. Nemcsak külsőleg alakult át, hanem mélyen hatott rá mentálisan és érzelmileg is.

Kapcsolódó
20 holland család vett már házat egy apró nógrádi faluban
És nem azért, mert a klímaváltozás elől menekülnek.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik