Életmód

Megdobogtatta az érző szíveket Gábor, a házi pék nemes adománya

Keményen dolgozik, de szeret másoknak segíteni, gyűjtéseket, nemes célokat támogatni.

Amikor Pászner Gábor – az interneten Gábor, a házi pék néven ismert fiatalember – 2015-ben a jobb lehetőségek reményében feleségével és lányával Németországba költözött, aligha gondolta, hogy az évek múltával – kitartó, a szakma iránti alázattal végzett munkája eredményeként – százezrek követik majd sütéseit a különböző közösségi platformokon.

A Facebookon, Instagramon és YouTube-on közzétett tanácsai, receptjei nagy sikernek örvendek, ezáltal népszerűsége és ismertsége is töretlenül növekszik.

Ennek köszönhetően kereste meg őt nemrégiben egy Tiszasülyön élő anyuka, kérve, segítsen annak az óvodának, ahová a gyermeke jár.

A Vackor Óvodának évek óta nincs anyagi lehetősége, hogy játékokat vásároljon a kicsiknek, ezért beneveztek egy online pályázatra, ahol 100 ezer forintot lehetett nyerni erre, ha sok szavazatot kapnak.

Az édesanya arra gondolt, hogy a csoportom és az oldalam ismertsége alapján sokat segítene, ha követőim között megosztanám a felhívást. Ám mivel mind a csoportom, mind az oldalam témája ettől teljesen eltérő, sajnos nemet mondtam

– árulta el érdeklődésünkre Gábor, aki nyomban eldöntötte, hogy másként segít.

A házi pék megkérte az édesanyát, hogy „kösse össze” őt a tiszasülyi Vackor Óvodával, mert ha a nyeréshez nem is tudja őket hozzásegíteni, felajánlja számukra a nyeremény összegét, a százezer forintot, amit karácsonyi ajándékként szán a gyerekek számára, készségfejlesztő játékok formájában.

Bár jól élek, amiért mind a munkahelyemen, mind az otthonomban nagyon keményen, magamból a lehető legtöbbet kihozva megdolgozom, de gazdag nem vagyok. Ettől függetlenül mindig szeretek másoknak segíteni, gyűjtéseket, nemes célokat támogatni

– írta Pászner Gábor a közösségi portálon.

A házi pék és családja jelenleg Bajorország délnyugati csücskében egy nagy és dinamikusan fejlődő péküzemben az éjszakás műszak összes pozíciójában vezető beosztásban dolgozik.

Gábor, aki szeret nemes célokat támogatni, másokat segíteni, mintegy ars poeticaként a következőt írta a közösségi portálon:

Ezt a posztot csak azért hoztam létre, mert a szívemet melengeti a tudat, hogy milyen jó dolog örömet okozni másoknak, legfőképp a szeretteinknek, valamint a gyermekeknek.

Kapcsolódó
Meghódította az internetezőket Gábor, a házi pék receptkavalkádja
2015-ben a jobb lehetőségek reményében költözött családjával Németországba.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik