Életmód

Így úszkálnak az aranyhalak Tapolca smaragdzöld “akváriumában”

Kostyal Pál
Kostyal Pál
Lebilincselő kisfilm készült a kristálytiszta vizű tóban.

Kostyál Pál immár öt éve búvárkodik, rendszeresen leereszkedik vízálló kamerájával Magyarország természetes vizeibe. Az oroszlányi búvár az újév első napjaiban ismét lemerült, ezúttal Tapolcán a Kis-tóban (alsó tó) készített pazar felvételeket.

A videót a tapolcai alsó tó vizében forgattam január 4-én és 5-én. A felvételeken koi pontyok, aranyhalak, kárászok, bodorka, fürge cselle, domolykó mellett számos hibrid látható

– mesélte a Sokszínű vidéknek a búvár.

A dunántúli település a Malom-tóról és a barlangjáról híres. Tapolca szláv jelentése (meleg víz) arra utal, hogy a forrásvíz télen-nyáron 18 fokon tör fel a város alatti karsztos barlangrendszerből. A forrásvíznek köszönhetően a tó vize még keményebb teleken sem fagy be, színpompás élővilág otthona. A kis város alatt a mélyben az ország negyedik leghosszabb barlangrendszere húzódik.

Ezt a filmet egy 3 méteres szelfibot segítségével és egy régebbi gopro hero 8 kamerával készítettem, de kaptam lehetőséget a későbbiekben még egy merülésre. Azt tervezem, hogy a komolyabb kamerámmal hamarosan visszatérek a színpompás halak közé. Egyébként az élővilága a hazai bányatavaknak még a tapolcainál is sokszínűbb, itt inkább a víz tisztasága és a halbőség hozta meg az élményt.

Kapcsolódó
Búvárok tisztították meg a tapolcai Malom-tavat
Négyen végezték el a munkát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik