Virágzó vidékünk

Búvárok tisztították meg a tapolcai Malom-tavat

Négyen végezték el a munkát.

A Veszprém Megyei Búvárklub tagjai a tavalyi év végén kihagyták a tapolcai Malom-tó hagyományos decemberi takarítását, de idén újra megérkeztek Tapolcára, hogy a Szilveszterre tervezett csobbanás előtt eltávolítsanak minden, a vízbe nem való tárgyat, amely esetleg balesetet is okozhat, írta a Veol.

Kapcsolódó
Tapolcán így ragyog a tavasz
Ragyog a természet, napsütésben ébred a város.

Természetesen szél vagy egy nagyobb eső is szállíthat nem kívánatos dolgokat a tóba, de feltételezhetően nagy részük szándékosan kerül a vízbe. A korábbi tisztítások alkalmával több üres sörös doboz, nejlon zacskó, petpalack és még egy csomag floppy lemez is előkerült.

Olajos Károly elnök a lapnak elmondta, hogy ezúttal négy búvár merült, helyi,  balatonfüredi, gyulakeszi békaemberek gyakoroltak és tisztítottak.

A búvárok idén még terveznek egy gyakorlatot a Balatonon, abban az esetben, ha befagy a tó. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság önkéntes csoportjának is tagjai így több mentési gyakorlatot végeznek évente

– írta a portál.

Szeptemberben az eplényi sípálya víztározó tavában merültek, tavaly barlangi mentést hajtottak végre a tapolcai kórház barlangban. Tapolcára a tavaszi Víz világnapja alkalmából is rendszeresen megérkeznek, összekötik a kellemeset a hasznossal, gyakorlatoznak és takarítanak egyszerre. Ott nem sok szemetet szoktak találni a tóban, de a szilveszteri csobbanás előtt praktikus egy kis meder takarítás.

Kapcsolódó
Újra forgásba lendült a megújult tapolcai vízimalom
Magyarország egyetlen villamos energiát termelő alulcsapott vízkerékkel rendelkező vízimalma a tapolcai vízkerék. A felújítás előtt működésképtelen
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik