Életmód

250 méteres kolbásszal hívogat a 16. Tiszator Böllérfesztivál

Tiszator Böllérfesztivál
Tiszator Böllérfesztivál
Az idén 16 éves fesztivállal nyitja meg Abádszalók városa a Tisza-tavi szezont.

Március 9-én rendezik a 16. Abádszalóki Tiszator Böllérfesztivál és Gasztronómiai Vásárt.

Az 16. Abádszalóki Tiszator Böllérfesztivált 2008 óta rendezi meg a város önkormányzata, az esemény minden évben rengeteg látogatót vonz. A sikerének titka egyszerű, de nagyszerű: a mindenki által kedvelt magyaros disznótoros ételeket főzik az ide érkező csapatok, akik a titkos, családi receptek alapján készítik el a finomságokat.

Az abádszalóki Füzes Kempingben a hagyományos, falusi disznóvágás minden részletét felelevenítik. A nap disznóvágással és fogópálikával indul, majd megkezdődik a főzés, amit zeneszó és
jó hangulat kísér.

Idén rekordszámú nevező regisztrált a versenyre: összesen 34 baráti és családi társaság, illetve a települések önkormányzatait képviselő csapatok mérettetik meg magukat.

Tiszator Böllérfesztivál

A zsűri nemcsak a fesztivál legfinomabb ételét fogja megválasztani, hanem a Tiszator legjobb Böllérét is, valamint keresik a környék legjobb pálinkáját és pogácsáját. A pálinkamustra évről évre igen népszerű, jellemzően több mint 100 különféle párlatot neveznek a versenyre. Minden bizonnyal idén is nehéz dolga lesz a pálinkazsűrinek.

A csapatok a hagyományos, falusi disznótoros minden létező finomságát fogják sütni-főzni: reggelire lesz hagymás vér, majd ebédre orjaleves, toroskáposzta, de a klasszikus hurka-kolbász-pecsenye hármasa is elkészül.

A látványos nyárson sült malac mellett többek között elkészül a Tisza-tó egyik legnagyobb, 250 méteres sültkolbásza, amit csak több ember együttes munkával tud megfordítani.

Mindezek mellett a helyi termékek vásárában lehet a Tisza-tó környéki termelők, árusok portékáiból válogatni.

A rendezvényről további információk itt elérhetők.

Kapcsolódó
Közel négy kilométeres kolbászt készítettek Sajóvámoson
Új Guinness-rekord született: mintegy három tonna alapanyag kellett hozzá.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik