Egészségünk őre a vitaminokban gazdag hagyma

A hagyma rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár.

A hagymafélék a magyar tradicionális ételek szerves részét képezik már évszázadok óta, és nagyon sok étel fontos alapanyagaként szolgálnak. Szerencsénk van ezzel, mert egyre több kutatás tárja fel egészségmegőrző hatását, írta a Magyar Mezőgazdaság.

A hagyma rendszeres fogyasztása számos előnnyel jár, ami pozitívan befolyásolja az egészséget és nem mellékesen pikáns ízzel gazdagítja az elkészített ételeinket.

Hagyma a bélben

A hagyma természetes forrása a prebiotikumoknak, amelyek szükségesek az optimális bélrendszer egészséghez. A prebiotikumok olyan nem emészthető rostok, amelyek táplálékul szolgálnak a hasznos bélbaktériumok számára, elősegítve azok növekedését és ösztönözve a kiegyensúlyozott bélflóra kialakulását.

pixabay

Jótékony hatásai

Viszont számtalan előnye ellenére nem biztos, hogy mindenkinek ajánlott a fogyasztása, hiszen egyeseknél emésztési panaszokat válthat ki. Párolva vagy karamellizálva viszont jobban tolerálható.

Kapcsolódó
Egészségünk valódi őre a fekete retek
A téli retek sokkal finomabb, karakteresebb, mint piros társa, ráadásul valódi gyógyszer.