Életmód

A tapolcai Malom-tó halait filmezte az oroszlányi búvár

Kostyál Pál
Kostyál Pál
Másfél órányi nyersanyagból négy és fél perces kisfilm született.

Kostyál Pál ismét alámerült. A búvárfilmes már korábban is káprázatos víz alatti felvételekkel örvendeztette meg a természetbarátokat. A tapolcai Alsó-tóban rögzített képsorokról a Sokszínű vidék is írt korábban. Most ismét Tapolcán forgatott az amatőr búvárfilmes.

Visszatértem Tapolcára, ahol engedélyt kaptam a filmezésre Dobó Zoltán polgármestertől. Nagyon hálás vagyok ezért. Egyedül merültem. Egy filmet a Malom-tóban készítettem, és két másik felvételt ismét az alsó tónál. Az egyik a koikról a másik kimondottan a domolykókról szól

– mesélte Kostyál Pál a Sokszínű vidéknek.

Kostyál Pál

A búvárfilmes azt is elmondta, hogy a Malom-tó vizében palackkal merült, az Alsó-tóban pedig – ahogy korábban is -, egy szelfibotra erősített víz alatti kamerával forgatott. A Malom-tó legnagyobb mélysége is csupán 1,5 méter, a kristálytiszta vízben Kostyál Pál temérdek koi ponty, amúr és aprócska fürge cselle között úszkált.

Kostyál Pál

A dunántúli település a Malom-tóról és a barlangjáról híres. Tapolca szláv jelentése (meleg víz) arra utal, hogy a forrásvíz télen-nyáron 18 fokon tör fel a város alatti barlangrendszerből. A forrásvíznek köszönhetően a tó vize sohasem fagy be. A tóban színpompás díszpontyok mellett hazai halfajok egyedei is szép számmal élnek.

Bő másfél órát voltam lent a Malom-tóban. Van még róla bőven felvételem, de a tó nagy része elég sivár. A város felőli oldalon, egy hínármezőnél kisebb források vannak, ezek mellett a létrát láttam még jó célpontnak. Természetesen az étterem terasza alól is lehet látványos felvételeket készíteni

– magyarázta a búvár.

Kostyál Pál a tapolcai Malom-tóban készült filmjét ezúttal is hangulatos zenével fűszerezte.

Kapcsolódó
Így úszkálnak az aranyhalak Tapolca smaragdzöld "akváriumában"
Egzotikus hangulatú kisfilm készült a kristálytiszta vizű tóban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik