Életmód

Kutyabarát programokkal csábítanak a Tisza-tóhoz

Tiszafüred Város Önkormányzata/Mészáros Balázs
Tiszafüred Város Önkormányzata/Mészáros Balázs
Nem kell magára hagyni a kutyust a nyaralás idejére.

Kutyabarát látnivalókról és szálláshelyekről írt az I love Tisza-tó.

Tavasztől őszig sok kutyatartónak okoz komoly fejtörést egy-egy kirándulás alkalmával négylábú kedvence. Az ország számos pontján nem fogadnak kutyás vendéget, pedig egyre többen szeretnének a négylábú társaságában pihenni, nyaralni.

A Tisza-tavi hírportál összegyűjtötte azokat a helyeket és programokat, amelyeken a kutyások is nyugodtan részt vehetnek.

Kutyabarát programokban nincs hiány a tó környékén, a Tisza-tó “fővárosában”, Tiszafüreden például a Mancsos Pancsoló kutyastrand is tárt karokkal várja a gazdikat. A tiszafüredi kutyastrandot kerítés védi attól, hogy elszökjenek a kutyák, így biztonságosan játszahatnak bent. A strandon agility pálya található a kutyáknak, emellett árnyékot adó fák és bokrok, valamint padok, asztalok, és a gazdiknak öltöző.

Tiszafüred Város Önkormányzata/Mészáros Balázs

A Tiszavirág Ártéri Sétaúti és Tanösvény a Tisza-tó egyik legkedveltebb tanösvénye, ahol egy kellemes séta során megismerkedhetünk a tó élővilágával. A tanösvény a Tiszán csónakkal átkelve érhető el, ahol mintegy 3 kilométer hosszan túrázhatunk az ártéri erdőben egészen a Göbe-tó partjáig.

Innen nyílik az Örvényi Pákász Tanösvény is, melyen a pákászok életébe pillanthatunk be kutyánk társaságában.

Az Egyek-Pusztakócsi Mocsarak bemutatóterület is ideális célpont lehet a kutyásoknak. Csupán néhány kilométerre található Tiszafüredtől a mocsarak világa. Aki a Hortobágy adta szabadságot szeretné átélni, elidőzni a hangulatos Fekete-réti mocsárnál vagy megismerni a madárrepatriáló telep munkáját, annak érdemes szendvicsekkel és innivalóval felszerelkezve megcélozni a csodálatos helyet.

Tiszafüred Város Önkormányzata/Mészáros Balázs

Poroszlón is számos érdekes látnivaló várja a gazdikat. Az idén megnyitott poroszlói pallóutak mindegyike kutyával is járható. A vízpart mentén kialakított utaknak köszönhetően olyan helyekre is besétálhatunk, ami eddig szárazföldről nem volt megközelíthető.

A Küszvágó csér, a Fattyúszerkő és a Bölömbika kilátó mind vízi úton megközelíthető és ha túravezetővel vagy csónakkal indulunk útnak, akkor a kutyák is felmehetnek rájuk. Ezek a pompás kilátók Poroszlóról és Tiszafüredről is megközelíhetőek.

A Tisza-tó egyik leghangulatosabb része Sarud, ahol a kutyák számára leválasztottak egy részt az Élményfalu Kalandpartjának a strandjából, ami kutyastrandként funkcionál.

Kapcsolódó
Megválasztották az év legjobb kutyabarát helyeit
A kampány egyik fő célkitűzése, hogy minden évben egy hónapra kiemelt figyelmet kapjon a kutyabarátság, a hazai kutyabarát szolgáltatások, valamint a felelős kutyatartás népszerűsítése.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik