Életmód

Lefilmezték egy rókacsalád legintimebb pillanatát

Csige Ferenc
Csige Ferenc
A vértesi vadonban olykor csodálatos dolgok történnek.

Csige Ferencről korábban írt már a Sokszínű vidék, a természetfotós akkor fiatal rókákat örökített meg.

Az állatbarát a közelmúltban újabb bravúros kisfilmet készített, melyen egészen csöpp rókakölykök táplálkoznak. Csige Ferenc sok éve járja az erdőt, többnyire fotózás és kerékpározás céljából keresi a természet csendjét.

A nyugdíjas bányász 2024. április 23-án is a Vértesben cserkelt. Aznap a természetbarát szokás szerint leült a leshelyére, és nagyjából 15 perc múlva érkezett is a róka mama.

Pontosan 2 napja figyeltem már a kotorékot, reggel és délután. Nem tudom, a kölykök mennyi idősek lehetnek, de a vadkamera szerint még csak akkor jönnek elő, ha ott van az anyjuk. Ő pedig 99%-ban csak éjjel tartrózkodik a helyszínen, szóval hatalmas mázlim volt

– mesélte Csige Ferenc a Sokszínű vidéknek.

A nappal megörökített jelenetet az teszi különösen egyedivé, hogy a szoptatás aktusát sikerült lencsevégre kapni. Csige Ferenc a videó mellett egy igazán hangulatos fényképet is készített a vörös bundás családról.

Nekem a fénykép tetszik a legjobban, persze a videók sem rosszak. A legmerészebb álmomban sem gondoltam volna, hogy egy etetést tudok megörökíteni. Sohasem láttam még ilyen pici rókákat közelről

– magyarázta a természetfotós.

Kapcsolódó
Tüneményes kisfilmet készítettek két aprócska vadászról
Kis rókákról készült látványos kisfilm.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik