Életmód

9 tipp gyerekekkel való élménydús kiránduláshoz

Unsplash
Unsplash
Így lehet fenntartani az érdeklődésüket.

Amint gyermekeink más stabilan tudnak jönni-menni, szeretnénk megmutatni nekik a környező világot, legyen szó túráról a természetben vagy városi sétáról. A kezdeti lelkesedés után előfordulhat, hogy gyorsan megunják a kicsik az egészet és jön a nyafogás. Hogyan lehet fenntartani az érdeklődésüket? Ezekre adott tippeket a ZumyZoom.

  1. Szervezzünk gyerektársaságot, például egy ismerős családdal, így a közös bandázás nagyobb kedvet csinál a kiránduláshoz is.
  2. A gyerekek mellett más felnőttek társasága is szuper lehet, ha a nagyszülők, nagynéni, nagybácsi is beszélget a kicsikkel, jobban telik az idő.
  3. És ha már társaság, ne feledkezzünk meg a négylábúakról sem, a kutyával való foglalatosság is leköti a gyerekeket hosszabb távon. Akár menhelyi kutyákat is lehet sétáltatni önkéntesen.
  4. A kincskeresés nagy izgalmakat tud okozni, a kicsik is élvezni fogják a geocachinget, azaz a geoládák applikáció segítségével történő felkutatását. És még a benne található apró meglepetés is az övék lehet.
  5. A gyerekek imádnak gyűjtögetni, lehet gesztenyét, érdekes köveket, színes leveleket, amelyekből aztán otthon lehet kreatívkodni is kevésbé jó időben.
  6. Ha nem szeretnénk tárgyakat gyűjteni, akkor gyűjtsünk emlékeket! Adjunk a gyerekek kezébe egy egyszerűen kezelhető fényképezőgépet és hagyjuk, hogy lefotózza, amit ő arra érdemesnek tart. De adhatunk feladatokat is, hogy miket kell képen összegyűjtenie.
  7. A kisgyerekek nagy része vonatimádó, így a kisvonatos utazás igazi jolly joker lehet, közben pedig meg is lehet pihenni egy kicsit.
  8. Amelyik gyerek versenyző típus, ott beválhatnak a teljesítménytúrák, jelvényszerző túrák.
  9. Adjuk a gyerekek kezébe a térképet – berajzolt útvonallal – és bízzuk meg azzal, hogy ő legyen a túravezetőnk. Út közben megbeszélhetjük, megtanulhatjuk vele a térkép, illetve a turistaútvonalak különböző jelzéseit is.
Kapcsolódó
Íme Budapest környékének alig ismert kirándulóhelyei
Egy helyre gyűjtötték, hol érdemes túrázni a főváros vonzáskörzetében.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik