Életmód

Hosszában ússza át a Balatont 24 gyerek

Jó ügyért vágnak neki a távnak.

2024 nyarán 24 bátor Kis-Pingvin fog nekivágni, hogy átússza a Balatont… egy kis izgalmat víve a dologba, hosszában fogják mindezt megcsinálni!

– írják a június 14-re tervezett esemény beharangozójához a szervezők.

A csapat a Kis-Pingvin Sportegyesület 2009-2012 között született vízilabdásaikból fog állni, akik kis fős csoportokban, váltóban szelik majd a habokat, nappal és éjjel is, így várhatóan egy hétvége alatt teljesítik is a távot.

Ez testben és lélekben is nagy kihívás lesz, illetve az eddigi edzések mellett plusz felkészülést is fog igényelni, nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy ezt bevállalják!

Nem ez az első, hogy a gyerekek átússzák hosszában a magyar tengert, de mint írják, minden úszás más és más, a gyerekek egymásért is úsznak ezen a napon.

Az idei esemény fő célkitűzése, hogy a WonderFlora & CMT Alapítvány számára gyűjtsenek. Flóránál kétéves korában állapították meg a CMT nevű genetikai rendellenesség akadályozza a járásában. Fejlesztése és állapotjavítása egy örökös folyamat, de megfelelő aktivitással romlása lassítható. A kihívással is elsősorban erre szeretnék felhívni a figyelmet, minden adományt az alapítványnak fognak felajánlani.

Emellett fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy mindenki más és fontos, hogy megtaláljuk a módját annak, hogy segítsünk másoknak.

Olyanokká váljunk, mint a víz – ami összeköt.

Kapcsolódó
Balaton-átúszást rendeznek a helyi strandon Bólyban
Jól olvasták, a Bólyi Strand medencéjébe szerveztek idén Balaton-átúszást hagyományteremtő szándékkal.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik