Életmód

Applikáción az ivókutak a kulacsok újratöltéséhez

Unsplash
Unsplash
Térképen kereshetünk friss vizet a szomjunk oltásához.

A hőségben hamarabb megszomjazunk és muszáj is többet inni. Egyre többen választják a kulacsot és annak újratöltését a palackos vizek, üdítők helyett, de a kulacsok űrtartalma is véges, nem is jó cipelni több liternyit, illetve fel is melegedhet benne a folyadék, így szükséges lehet a víz pótlása. De hol?

Telefonos applikációk az ivókutakról

Többféle telefonos applikáció is segítségünkre lehet az ivókutak megtalálásában – ezeket foglalta össze a Turista Magazin.

A Közkutak app országszerte használható, ezen keresztül Magyarország köz- és ivókútjai, ivócsapként használható tűzcsapjai találhatók meg. Jelzik a forrásokat is, külön jelölve azokat, melyeknek bevizsgált, iható vize van. Emellett mutatják a Refill pontokat, azaz azon vendéglátóipari egységeket, ahol ingyen tölthetünk vizet.

Budapesten belül a BudapestGO applikáción is kereshetők a városi köz- és ivókutakat. A Tervezés menüpontban a Budapest-infó pont alatt elérhető ez a funkció.

A BWT Vízlelőhely applikációban azok a vendéglátóhelyek megtalálhatók, melyek ingyen szűrt vizet adnak kulacsunk feltöltéséhez. Ezek az éttermek, büfék a működésük során is a műanyag-felhasználás csökkentésére törekednek. Főként Budapesten használható az app, de néhány vidéki település is csatlakozott már.

Kapcsolódó
Ivóvíz cserebere pontot épített a PET Kupa csapata
Teakonyha, zuhanyzó és mosókonyha is helyet kapott az Ivóvíz cserebere ponton.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik