Életmód

Önkénteseket toboroz a börzsönyi múzeumvasút

Facebook / Kemencei Erdei Múzeumvasút
Facebook / Kemencei Erdei Múzeumvasút
Változatos feladatokat kínálnak a vasutasok a lelkes civileknek.

A pályafenntartási csapat idén nyáron is várja a kihívásra vágyó vasútbarátokat – írta a Kemencei Erdei Múzeumvasút.

A vasutasok hamarosan elvégzik az elmúlt időben átépített tároló vágányok és a nyíltvonal vágányszabályozási munkáit. Ezzel megelőzhetik a komolyabb hibák kialakulását, hosszú távon biztosíthatják a pálya jó állapotát.

A kemencei múzeumvasút munkatársai nyáron többféle munkára várják az önkénteseket. Az első alkalom július 12-13-14-én lesz, ekkor a Kemence állomás VII. és VIII. vágány szabályozása és ágyazatpótlás mellett a két szabályozandó vágány elágazó kitérőjének javítása, valamint a Godóvár állomás 1-es kitérő állítómű javítása lesz aktuális.

A találkozó minden nap 9:40-kor a Kemencei Erdei Múzeumvasút telephelyén (Kemence, Csarnavölgyi út 45.) lesz, de előzetes egyeztetés szerint később is lehet csatlakozni a tenni vágyóknak. A telepen ezúttal is lehetőség lesz zuhanyozni, illetve a „civil” ruhát letenni, átöltözni.

Facebook / Kemencei Erdei Múzeumvasút

Ajánlott a munkához zárt, magasabb szárú cipőt húzni, kevésbé igényes ruházatban megjelenni az időjárás függvényében, valamint a napközbeni étkezéshez enni- és innivalót vinni. A vasutasok a frisss levegő mellett kesztyűt, számos kihívást és változatos feladatokat kínálnak a résztvevőknek.

A programokra jelentkezni Lászlófi Károly pályamesternél lehet a karika827@gmail.com email címen.

A további alkalmakról részletes információk ITT ELÉRHETŐK.

Kapcsolódó
121 éves gőzös is közlekedik a kemencei síneken
Szilveszter napján is kifut majd a gőzös.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik