Életmód

Belerondítottak a cseszneki várkisasszony rózsáskertjébe

Facebook / Cseszneki vár
Facebook / Cseszneki vár
Aki virágot szeretne, az kérjen a várban dolgozóktól.

Cseszneken mindig történik valami, korábban többször írtunk már a Bakonyban épült várról. Egy szomorú hírt posztoltak az erődítmény Facebook oldalán: valaki “megdézsmálta” a tenyérnyi rózsakert legszebb bokrának virágait.

A hófehér-habos virágzatú hortenzia bokrot maga a várkapitány ültette, aki különösen a szívén viseli a műemlék sorsát. Amberger Dánielről már korábban írt a Sokszínű vidék, ő az a lokálpatrióta aki él-hal a történelemért, és igyekszik a régi korok hangulatát becsempészni a mindennapokba.

Facebook / Cseszneki vár

A rózsakertet a vár munkatársai saját erejükből, anyagi forrásaikat felhasználva gondozzák, csinosítják, így különösen elszomorította őket az eset.

A rózsakert nem csak minket boldogít, hanem minden embert, aki a növényeket csodálva ott megpihen. Éppen ezért nagyon szomorú, ha valaki odamegy a növényekhez és egy szó nélkül letépi a virágokat vagy lop belőlük. (…) Fel szeretnénk hívni a látogatók figyelmét, hogy szívesen adunk a növényekből, ha valaki otthon szaporítani szeretné őket, de az a minimum, hogy erről szólnak a várban dolgozóknak!

– jelezték bejegyzésükben a csesznekiek, akik azt is hozzátették, hogy azért tragédia nem történt, a hortenzia legkésőbb jövőre hoz helyette új hajtásokat, de most alaposan el lett csúfítva a növény.

Kapcsolódó
Acélgyíkot rendelt a cseszneki várkapitány
Fémgyíkot helyeztek a cseszneki vár falára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik