Virágzó vidékünk

Acélgyíkot rendelt a cseszneki várkapitány

Amberger Dániel
Amberger Dániel
Újabb pompás fémszoborral gazdagodott a patinás műemlék.

A cseszneki várfalon mindig történik valami. Legalábbis Amberger Dániel várkapitány kinevezése óta igencsak felpörögtek az események.

Az ambíciózus lokálpatrióta korábban a bakonybéli szerzetesektől kért feszületet a várkápolna falára. A napokban ismét különleges ötlettel állt elő, felkérte a helyi fémszobrászt, készítsen egy időtálló állatfigurát a vár falára.

Amberger Dániel

A nagy melegben a gyerekek a várban napozó gyíkokat kergetik, persze nem tudják elkapni őket. Ezért akartam egy olyan állatot, amit bármikor meg lehet simogatni

-mesélte Amberger Dániel a Sokszínű vidéknek.

A felkért alkotó, Rónaszéki Zoltán szívesen megoldotta a feladatot, csavarokból és más, kidobásra ítélt fémdarabokból karakteres figurát szerkesztett. A tehetséges művészről korábban mi is írtunk már oldalunkon, a szobrász szemétből varázsol mesés műalkotásokat.

Amberger Dániel

A fémgyík igazán jól sikerült, de ezzel még korántsem ért véget a történet, a várkapitány a továbbiakban a vendégek segítségére számít. Amberger Dániel egy felhívást tett közzé, melyben arra kéri a játékos kedvű érdeklődőket, hogy nevezzék el a fémhulladékból született hüllőt.

A cseszneki vár új lakójának nevére július 31-ig várjuk a szavazatokat. Lényeges feltétel, hogy kizárólag magyar becenevet, illetve keresztnevet fogadunk el.

Az ötleteket a csesznek.varkapitany@gmail.com címre, és a cseszneki vár Facebook profiljára várja a kapitány.

Kapcsolódó
Gyöngyszemként magasodik a Bakonyban Csesznek vára
A hegységben elbújva, egy sziklaszirten láthatóak a több mint 700 éves erődítmény festői kőfalai.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik