Életmód

100 éves az ország legidősebb postása

Facebook/Nádudvar város hivatalos oldala
Facebook/Nádudvar város hivatalos oldala
Díszes hintón vitték a Hotel Timarina éttermébe Sanyi bácsit, Nádudvar egykori postását, akit nagy tapssal és ovációval fogadott a mintegy félszáz fős vendégsereg.

A kisebb lakodalomnak is beillő ceremónia érthető volt, hiszen Nemes Sándor július 25-én lett 100 éves. E napon, mint Kelet-Magyarország – de lehet, hogy az egész ország – legidősebb postását egykori munkahelyéről, a Magyar Postától érkezett küldöttség látogatta meg Nádudvaron – számolt be az eseményről a Haon.

Dr. Balczó Barnabás elnök-vezérigazgató levelét Rózsa Ildikó a Magyar Posta Zrt6. Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság üzemeltetési osztályának vezetője adta át és fel is olvasta a köszöntő gondolatokat. Az ünnepelt pedig postás egyenruhában fogadta azt.

Köszöntötte őt még Gulyás Imréné Karcag 1. körzeti posta vezetője, Szűcsné Vágási Jolán Nádudvar posta vezetője, Reszegi Tünde működésirányítási menedzser, illetve korábbi kollegái: Kálmán Imréné, Nagy József Tiborné, Majoros Jánosné, Szabó Gyuláné, valamint jelenlegi kézbesítő: Varga Róbert.

Facebook/Nádudvar város hivatalos oldala

A vendégsereg tagjai voltak a rokonok és az SZSZK-s gondozói mellett a kedves szomszédok is, akikkel mindig jó kapcsolatot ápol kortól függetlenül. Sőt, egykori szomszédjának Budapesten élő unokája is családjával, akik minden évben visszajárnak a nagyszülői sírhoz, a temetőbe, és mindig meglátogatják a „csupaszív kisöreget” is.

Facebook/Nádudvar város hivatalos oldala

Nádudvar városa nevében Maczik Erika polgármester és Réz Szilárd alpolgármester ajándékcsomaggal és kormányfői emléklappal köszöntötte a százéves ünnepeltet, aki még táncra is perdült, sőt masinisztaként vezényelte a bulik elmaradhatatlan „vonatozását”.

Eseménydús évszázadot tudhat maga mögött a nádudvari nyugdíjas postás, aki fiatalon átélte a második világháborút is, fegyvert is fogtak rá. 1956-ban fogathajtó versenyt nyert a mezőgazdasági kiállításon Budapesten, ahonnan éppen csak haza tudott térni mielőtt kitört a forradalom.

Kapcsolódó
100 éves kőművest köszöntöttek Békéscsabán
Szerinte a szeretet, a másik megbecsülése a hosszú élet egyik titka.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik