Életmód

Jubileumi Iskolakert-hálózati Találkozót rendeznek Somogyváron

iskolakertekert.hu
iskolakertekert.hu
Minden évben szerveznek országos találkozót, az ország más-más területén.

Immár 10. alkalommal rendeznek iskolakert találkozót – írta az Iskolakertekért.

Az Iskolakert-hálózatot az Iskolakertekért Alapítvány kezdte el szervezni 2015-ben, először csak néhány budapesti és Pest megyei iskolakert bevonásával. Jelenleg 306 tagja van, bölcsődék, óvodák, általános és középiskolák, felsőoktatási intézmények oktató kertjei, valamint néhány a köznevelési intézmény rendszerén kívül
működő iskolakerti közösség. A tagság soraiban vannak szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai és szlovéniai magyar intézmények, közösségek is.

Minden évben szerveznek országos találkozót, az ország más-más területén, a személyes találkozások, az inspirálódások és a megmutatkozási lehetőségek céljából.

A jubileumot 2024-ben szeretnének méltó módon megünnepelni, ezért idén rendkívüli módon egy fesztivált szerveznek a kertben.

Az idei, jubileumi Országos Iskolakert-hálózati Találkozót 2024. augusztus 28-án Somogyváron, a Somogyvári Módszertani Központban rendezik. Színes programok várják a résztvevőket, előadások, műhelymunkák és bemutatók, valamint koncertek közül választhatnak a vendégek.

iskolakertekert.hu

A nap folyamán lehetőség nyílik a helyi kertterápiás ösvény bejárására. A témák között olyan érdekességek szerepelnek, mint a meseterápia és kertművészet, biokertészet, beporzók, segítő állatok, örömzene a kertben, ehető vadvirágok, iskolaméhészet, gombák, gyümölcsészet, állataszisztált terápia, festőnövények, ökoprint, natur kozmetikumok, kreatív versírás, ökojátszóház, óvodakerti kézművesség és tervezés, bokashi, biztonság a kertben, fa-érték számítás, egészséges étkezés – „okos tányér”, teremtésvédelem, valamint az integrált mozgásszínház.

A rendezvényen való részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Az eseményre regisztrálni ITT LEHET. További információk a rendezvényről ITT ELÉRHETŐK.

Kapcsolódó
Újabb 100 iskola- és óvodakert jöhet létre az országban
Egy pályázatnak köszönhetően újabb intézmények csatlakozhatnak az országos hálózathoz.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik