Életmód

Alternatív méhészetről tartanak bemutatót Ópusztaszeren

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
Az ökotanya vendégei speciális méhlakásokkal ismerkedhetnek meg a pusztai portán.

Az Ópusztaszer melletti Szerkő-tanya lakói egy őszi nyílt napra várják azokat, akik testközelből szeretnének megismerkedni a természetes méhészet fortélyaival – írta a Vackor Környezet- és Természetvédelmi Egyesület.

Nagy Tamás önellátó gazdaságáról korábban már írt a Sokszínű vidék. A biológus és családja 20 éve költözött Szegedről a dél-alföldi tanyavilágba, ahol a hagyományos, paraszti életformát igyekeznek megőrizni, továbbadni.

Tamás többféle állatot tart, valamint a méhészetnek egy különleges ágával is foglalkozik. A természetes (alternatív) méhészet képviselői saját készítésű, speciális, szabadépítményes méhlakásokat készítenek a szorgos rovaroknak.

Facebook / Vackor Környezet- és Természetvédelmi Egyesület

Ópusztaszer mellett a rovarok természetes igényeinek figyelembe vétele mellett, különböző kas- és kaptártípusokban élnek a méhek, akik nem csak mézükkel, de a gyümölcsfák beporzásával is hasznot hajtanak a gazdának.

2024. szeptember 21-én bárki megtekintheti a különleges méhkasokat a Szerkő-tanyán. A nyílt napra érkezők számos érdekességet hallhatnak a méhek életéről, szokásairól. A nyílt napon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdemes igyekezni, mert csak szeptember 15-ig tudják – korlátozott számban – fogadni a jelentkezéseket.

Akit érdekel a program, annak nincs más dolga, mint a szeri.lile@gmail.com címre üzenetet küldeni Nagy Tamás számára.

Kapcsolódó
Tanyasi emberek aranya a minőségi méz
Lelassulnak az életfolyamataik, mégis viszonylag éber állapotban vészelik át a hideget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik