Kertünk-Portánk

Újabb őrület: tényleg szüksége van a tyúknak a hintára?

Időnként szájtátva figyelhetjük a leleményes állatgazdák furcsábbnál-furcsább ötleteit, de az alábbi talán minden eddigit felülmúl.

A tyúktartás nem egyszerű feladat, de többnyire, aki jószágot nevel, szeretné boldognak látni és növekedni az állományát.

Egy biztos, az alapvető kellék a tyúkól és a kakasülő, ami rézsútosan egymás fölé erősített vízszintes lécekből vagy rudakból álló állványzat, amelyen a tyúkok, a kakasok alszanak. Azt is tudjuk, hogy a tyúkok szeretnek rudakon ülni, és fontos, hogy a rúd vagy rudak egy magasságban legyenek, mert hatalmi harc alakulhat ki a jobb és magasabb helyekért.

Kérdés: láttatok-e már hintázó tyúkokat?Bármennyire is hihetetlen az Amazon oldalán már meg lehet vásárolni azt a találmányt, ami csökkenti a ketrecrács mögött való unalmas ücsörgést, sőt mi több, mindettől a pipik még boldogok is.  A szabadalmazott postaláda alakú csirkehinta kortól, s fajtól függetlenül könnyeden kezelhető, ami teljes mértékű biztonságot nyújt minden – a baromfik családjába tartozó tollas számára.

A hinta nem csupán nekünk szórakoztató látvány, hiszen a mozgásban lévő “kakasülő” állítólag igazi élmény a tyúkoknak is. Arról nem szól a hír, hogy több tojást adnak-e, de talán előbb-utóbb ezt is megtudjuk. Addig is, tehetünk egy-két próbát otthoni kreációval is.

Valljuk meg, a látvány valóban szórakoztató

Ez is érdekelhet: Tyúkólak, amelyek akár kertünk díszei is lehetnek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik