Kertünk-Portánk

Meglepődsz, ha belülről is megnézed ezt a hobbit házat

Ki mondta, hogy egy kerti fészernek unalmasnak kell lennie?

Lili Giacobino bebizonyította, hogy a kreativitás és a képzelet nem ismer határokat kis kerti fészerek, szerszámos kamrák terén sem, és egy kis spiritusszal akár egy  elragadó hobbit házat is kreálhatunk a hátsó kertben.

A hobbit ház újrahasznosított padlólapokból és világot látott hajóablakokból készült. Ezek a meglévő darabok ihlették a kalandvágyat, hogy megalkossam a mesébe illő házikót.

Giacobino három évig dolgozott egy ingatlanfejlesztő cégnél, és ott szerzett némi tapasztalatot ács- és burkoló szakmában. Ez és az otthon lévő anyagok épp elegendő ismeretet és motívációt adtak neki, hogy nekilásson az ötlet megvalósításához.

Fotó: housebeautiful.co.uk

A maradék anyagok ideálisak voltak a padló, az íves tető és a polcok kialakítására, így a “hobbit ház” projekt néhány hónap alatt meg is  valósult.

“Úgy vélem, hogy ez egy szenvedélyes értéknövelő újrahasznosítás, melyben az anyagok új életre kelnek. Fantasztikus dolog megtapasztalni, hogy egy-egy régi darab hogyan indítja el a képzeletet, és  igazi élmény látni, hogyan alakul ki egy “mihaszna” anyag új élete” – nyilatkozik a meseház megálmodója.

Kapcsolódó anyag >>> Elbűvölő hobbitház, ami minden porcikájában öko

A tervezőnek gyerekkori álma volt egy hobbit ház, és megelégedéssel tölti el, hogy ez a vizuális varázslat a kertjében születhetett meg.  Az íves külső már eleve különlegessé teszi a házikót, de a sima, fehér kivitel teszi igazán bájossá, hívogatóvá.

Fotó: housebeautiful.co.uk

Belül valójában egy kompakt, de jól megtervezett áramvonalas tér sikeredett, ami tökéletesen betölti funkcióját, és megfelelő helyet biztosít a kerti szerszámoknak. Giacobino hozzáteszi: “Lehet, hogy kicsinek tűnik, de valójában, ha jól megtervezzük, akkor egy-két ötletes megoldással mindennek megtalálhatjuk a helyét.”

via/housebeautiful

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik