Kertünk-Portánk

A 4 legjobb lehetőség, amivel kizárhatod a külvilágot kertedből

A nyár vadul tombol, mi pedig nem is akarunk bemenni a kertből. Nagyokat pancsolunk a medencében, pihenünk a hintaágyban, és esténkét sütögetünk a családunkkal. Mindezt persze jó lenne kíváncsiskodó tekintetek nélkül.

Talán többször éreztük már, hogy kertünkben jól érezzük magunkat, de a szórakozásunk mégse felhőtlen…mert rájövünk, hogy semmi se véd a szomszédok kíváncsi tekintetétől. Kerted azon részein, ahol sok időt töltesz – ilyen például a terasz vagy a medence – alakíts ki privát szférát, hogy a pihenésedet ne zavarja semmi sem. A jó tanácsokat most az út a kerthez szakértői adják.

Virágzó vagy örökzöld sövény

Egyrészt választhatsz nyáron virágzó sövény- növényeket, amik élénk színeikkel, finom illatukkal kápráztatnak majd el téged. Azzal viszont számolnod kell, hogy a feltűnő virágok vonzzák a szorgalmas nektárgyűjtő rovarokat, többek között a méheket és a lepkéket.

A másik csoportot az örökzöld cserjék képviselik, amik ugyan nem hoznak csodaszép virágokat és növekedésük is lassabb. Viszont télen-nyáron takarnak.

Fotó: utakerthez.hu

Díszfüvek

A magasabb díszfüvek egész nyáron védenek a kíváncsi tekintetek elöl. Gondozásuk nagyon egyszerű, mutatós megjelenésükkel pedig az egész kert látványát feldobják.

Fotó: utakerthez.hu

Egynyáriak

Az egynyáriak közül csaknem 2 méter magasra nő a ricinus és a dísznapraforgó. A ricinus ráadásul kiválóan teljesít vakondűzésben. A szaga elriasztja a kis földtúró állatokat. Viszont magja mérgező. Erre figyelni kell, ha kisgyermekek is használják a kertet.

Fotó: utakerthez.hu

Színes fal

Ha kedveled a különleges és egyedi megoldásokat, akkor ez tetszeni fog. Míg néhány évtizeddel ezelőtt a kert csak haszonnövények és –állatok tartását szolgálta, ma már inkább kültéri nappaliként használjuk. Ezt az irányt erősítik a takarásként és díszítőelemként egyaránt funkcionáló színes falak is.

Fotó: utakerthez.hu
Erre figyeljünk körágyások készítésénél! Mutatunk néhány inspiráló ötletet
Az alakzatokban ültetett virágok látványa valóban lenyűgöző.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik