Kertünk-Portánk

Megkezdődött az év gyümölcse 2017 szavazás – 3 jelölt közül lehet választani

Kevésbé ismert őshonos, kiemelkedően egészséges gyümölcsfajták a jelöltek között..

Idén először, hagyományteremtő szándékkal indít szavazást az év gyümölcsfajtájáról a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN). A szavazás célja, hogy a magyar fajták szaporításával és forgalmazásával foglalkozó cég felhívja a figyelmet a kevésbé ismert őshonos, kiemelkedően egészséges gyümölcsfajtákra.

A jelöltek: fekete tányéralma, berkenye és egy különleges meggyfajta, a Pipacs1.

Az év gyümölcsfajtája szavazás célja, hogy a versenyben lévő három fajta ismertebbé és közkedveltté váljon. A most induló verseny december végéig tart, a cég honlapjára kattintva bárki számára elérhető.

A legtöbb szavazatot kapott gyümölcs 2018-ban központi helyet kap majd az MKSZN őshonos gyümölcsfajtákat népszerűsítő kampányában.

Fekete tányéralma

Az ősrégi és ökotermesztésre alkalmas fekete tányéralma könnyen alkalmazkodik a környezetéhez, szinte mindenhol megterem, zamatos és nagyon ellenálló.

Pipacs1 fajtájú meggy

Magyar nemesítésű az új csodameggy
A Pipacs 1 válthatja ki napi C-vitamin bevitelünket.

A tányéralma mellett a kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező Pipacs1 meggyfajta szerepel, amely igazi superfood: C-vitamin és antioxidáns tartalma miatt jelentős.

Berkenye

Harmadikként a berkenyére lehet szavazni. Ez a fanyar ízű gyümölcsfajta szintén az egyik legegészségesebb gyümölcs, és a tányéralmához hasonlóan alkalmazkodó.

Képek: MKSZN

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik