Kertünk-Portánk

Kényeztető otthon lett az 50 éves öreg buszból

Három év alatt készült el a ritka házikó.

Ahelyett, hogy például tengerparti álomotthont keresett volna, Jessie Lipskin 3 éve úgy döntött, hogy vesz egy kiselejtezett régi buszt, és abból saját elképzelése szerint kialakít egy olyan életteret, ami számára tökéletesen megfelel, és amivel saját “lábán”, azaz kerekein költözhet egyik helyről a másikra.

A fiatal hölgy az eBay-en talált rá egy 1966-ban készült GMC-buszba, és azonnal megvásárolta. Három év kellett ahhoz, hogy a busz lakhatóvá váljon, így idén januárban költözhetett be a csodás alkotásba.

Michael Reynolds ökoépítész dokumentumfilje adott inspirációt, hogy a fenntartható életmód szellemében környezetbarát anyagokat használjak a házam kialakításában

– mondta Lipskin a Bored Pandanak.

Jessie elárulta, hogy a legnehezebb dolga a megfelelő szakemberek megtalálása volt, mert a vízvezeték szereléshez, az elektronikai munkákhoz és az asztalos mesterséghez nem ért. Örömére sikerült meglelnie a legkiválóbb szakikat.

A hölgy a lakberendezésben profi, de nagy kihívást jelentett számára a busz hajlított vonalvezetése, ahová csak a szögek és a hajlatok kiszámítása után tervezhette a belső berendezéseket – ám ezzel is megbirkózott.

A projekt a teljes megvalósításig 70 ezer dollárjába került Jessisnek, és mióta abban él, élvezi  az élet minden percét.

Via Boredpanda

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik