Kertünk-Portánk

Gazdát keres az ország egyik legrégebbi és legsikeresebb biofarmja

A farm ökológiai demonstrációs mintagazdaság.

A Mozsgói Szőlőhegy oldalában, a Zselic legdélibb nyúlványán, páratlan szépségű természeti környezetben található a Méhesi Biogazdaság, mely Magyarország egyik legrégebbi árutermelő biogazdasága. A családi vállalkozás 1991 óta az ország egyik legsikeresebb, legismertebb és jelenleg is működő tejtermék gyártó és hústermelő gazdasága, ökológiai demonstrációs mintagazdaság, melyet most eladnak. Magyar és külföldi hirdetési portálokon is kínálják a birtokot, előbbiben 125 millió forintért, utóbbiban 440 ezer amerikai dollárért.

A Méhesi Biogazdaság egyediségét az adja, hogy saját tulajdonú földterületeiken termelik meg a kiváló minőségű takarmányt saját állataik – tehén, sertés – számára. Ezen állatok tejéből és húsából készítiük minőségi termékeiket, melyek beltartalmuk szempontjából is gazdagok, egészségesek. Minden folyamatot – a növénytermesztést, az állattartást és a feldolgozást – a Biokontroll Hungária Kht. ellenőriz és tanúsít 1995 óta.

Az eladási ajánlat részét képezi minden gép, berendezés, ingatlan, föld, állatállomány, ami a gazdálkodás, élelmiszerelőállítás és értékesítés akadálytalan folytatásához szükséges. Szintén az ajánlat része, hogy átadják azt a sok év alatt megszerzett tudást, amivel az új gazda – néhány hónap elteltével – a saját biotermékeit értékesítheti.

A 16 hektár gazdálkodásra használható földterület mellett egy 125 négyzetméteres, 200 éves, autentikusan felújított lakóház  és két darab összkomfortos vendégház is a birtok része. Mint írják, földrajzi adottságainak, infrastruktúrájának, csodás panorámájának köszönhetően a hely számos egyéb lehetőséget rejt magában – például wellness, falusi turizmus, sajtkészítő tanfolyamok szervezése, gyümölcsös létesítése, lovastanya létrehozása is.

Fotók: Méhesi Biogazdaság

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik