Kertünk-Portánk

Valóságos mini állatfarmot rejt a soproni kertváros egyik portája

A kecskétől a kakasig bármit befogadna egy soproni kertvárosban élő házaspár, írja csütörtökön megjelent legfrissebb számában a Meglepetés Magazin.

Tuba Jenő nyugalmazott mentőtiszt és felesége, Zsuzsa két kutyával, két kecskével, két papagájjal és számos különféle baromfival osztja meg az otthonát.

A házaspár azt vallja, hogy az állat is ember, és ahhoz méltóan kell bánni vele. Ezért Maci kutya franciaágyban alszik, Lizi kecske, ha akar, bemehet a konyhába, Pipi kakas pedig bármikor szabadon száll ide-oda a lakásban.

Meglepetés magazin

Tuba Jenő elmesélte, hogy feleségével gyerekkori álmukat váltották valóra, amikor zsebkendőnyi portájukon kisebb állatfarmot hoztak létre. Mindkettejük családja állattartással és gazdálkodással foglalkozott. Azt tanulták, hogy első a jószág.

Az állattartás mindkettőnknek ott volt a vérében, így nem okozott gondot beletanulni a teendőkbe. A legtöbb közös állatunkat találtuk vagy itt születtek, de az is megesik, hogy ők találnak ránk

– mondta Jenő, hozzátéve, egyszer egy kis nyeszlett őzikét talált a földjükön, ami évekig éldegélt velük a mentőállomás udvarán, de az is előfordult, hogy egy kínai törpemalacot fogadtak be.

Zsuzsa szerint az állatok sosem felejtik el mennyire jó élni, önfeledten játszani, bármi is történjen velük, és ezt mutatják nekik is.

További részleteket a csütörtökön megjelent Meglepetés magazinban talál.

Üres telekkel indultak, mára virágzó kerti oázist varázsoltak
Itt a bizonyíték, hogy szívvel-lélekkel csodákat hozhatunk létre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik