Kertünk-Portánk

Ültessünk korall színű virágokat kertünkbe, üde hangulatot kölcsönöznek

2019-ben is bejelentette a Pantone az év színét, mely idén az élénk korall.

Mint minden évben, 2019-ben is bejelentette a Pantone az év színét, mely idén a Living Corall azaz magyarul leginkább élénk korall-ként fordítható gyönyörű, energikus, élénk szín lett. Bár a természet nem követi a divatot, a virágok közül is sok tündököl ebben a ,,divatszínben”, megörvendeztetve a látvánnyal minket.

Itt van mindjárt a gyógynövényként és fűszerként is használt izsóp, mely már kora tavasszal pompázik.


Fotó: crocus.co.uk

Az őszirózsák családjába tartozó dália többféle színben megtalálható a kertekben – többek közt élék korall színben is. Júniusban már virágzik, és egészen a fagyok beálltáig, november elejéig díszíti a kerteket.


Fotó: pixabay

Általában július és szeptember között virágzik a kasvirág, vagy más néven kúpvirág. A margarétaszerű virágok közepén a sötétebb, kissé tüskés csöves virágok kúpszerűen helyezkednek el, innen kapta a nevét. Korall színben is megcsodálható a kertekben.


Fotó: pixabay

Érdemes megemlíteni a felsorolásban a korbácsliliomot is.  A virágok június-júliusban nyílnak, szárral együtt 200-220 cm magasak is lehetnek.


Fotó: crocus.co.uk

Nem maradhat ki a felsorolásból a liliom sem. Ez a napfényes vagy félárnyékos helyet kedvelő, sok tápanyagot és  nedvességet szerető évelő, hagymás növény a nyári kertek egyik legszebb virága.


Fotó: Pixabay

A közönséges cickafark Európa és Ázsia rétjein, legelőin, útjai mentén tömegesen fordul elő. Kellemes illatú évelő növény. Nemesített változata a kertekben korall színben is fellelhető, júliustól szeptember elejéig virágzik.


Fotó: Pixabay

Ejtsünk néhány szót az egész világon ismert begóniáról, melynek családjába számos igencsak dekoratív faj tartozik. Könnyű keresztezése miatt számtalan színben – többek közt élénk korallban is – fellelhető.


Fotó: Pixabay

Ne maradjon ki egyik kedvelt balkonnövényünk , a muskátli sem, ami bár piros színben ismert és kedvelt, előfordul korallban is.


Fotó: Pixabay

Májusban illetve júniusban örvendeztet meg virágaival minket a bazsarózsa, vagy más néven pünkösdi rózsa. Gyönyörű rózsaszínben ismert leginkább, de korall színben is láthatjuk olykor a kertekben.


Fotó: Pixabay

Akár ultra viola, akár élénk korall az év színe, a természet nem fukarkodik, a színek berobbannak tavasszal, elkápráztatva minket a szürke tél után.

Nyitókép: pixabay.com

Régi praktikák, amit ma is szeretnek a virágkedvelők
A gondos ápolást meghálálják virágaink. Néhány tanáccsal segítünk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik