Kertünk-Portánk

Így varázsoljunk tavaszt az otthonukba

5 praktikus tanács, hogy beköszönjön mindenhova a tavasz hangulata.

A tavaszt mindenki szereti, az év egyik kedvenc időszaka. Ilyenkor minden ébred, megújul, felfrissül. Miért lenne ez másképp az otthonunkkal?

A legtöbb háziasszony megpucolja az ablakokat, kimossa a függönyöket, friss illatot, fényeket csempészve az otthonba. Előkerülnek a vázák, az asztalokon friss tavaszi virágok pompáznak.

Fotó: Pixabay.com

Frissítsük a dolgainkat

A tavasz megérkezése azt jelenti, hogy szekrénybe kerülhetnek a télen használt holmik. Ez nem csak a ruhákra, cipőkre vonatkozik. Ha a lakásunk berendezését is szeretnénk kicsit felfrissíteni, a téli hangulatot árasztó sötét tárgyakat itt-ott váltsuk fel világos színű, virágos mintájú színes tárgyakkal. Szét lehet a kanapén szórni néhány puha világos párnát, esetleg az ágytakaró lehet világoskék, krémszínű.
A függönyök is hatalmas hatást gyakorolnak a terek megjelenésére. A nehéz téli drapériák kicserélése színes és világos árnyalatokkal csodát tesz az otthonokban.

Fotó: Pixabay.com

Tavaszi illatok a lakásban

Talán nem is figyelünk rá tudatosan, de télen a karácsony illataival vesszük körül magunk. Mindent beleng a fahéj, narancs, fenyő illata. Ilyenkor tavasszal cseréljünk le mindent tavaszi illatúra. Légfrissítők, illóolajok tucatja áll a rendelkezésre tavaszi virágok illatában. Apróság, mégis hihetetlen a változás.

Fotó: Pixabay.com

Frissen vágott virágok

Természetesen semmi nem pótolhatja a frissen vágott virágok illatát, látványát. Milyen csodás egy vázában egy csokor vidám nárcisz, tulipán vagy később az orgona. A helyi piacokon csokorban lehet kapni őket, és a lakást na meg a lakók életét garantáltan feldobja a látványuk.

Fotó: Pixabay.com

Kell egy kis átalakítás

Az emberek, különösen a nők időről időre késztetést éreznek, hogy jól bevált bútoraikat lecseréljék. Miért ne lehetne ez a frissítés ilyenkor tavasszal? Egy-két új bútor, vagy a már meglévők átfestése, áthelyezése igazán felpezsdíti a lakás hangulatát. Természetesen ha már festés – legyen minden világos, a tavasz jegyében.

Fotó: Unsplash.com

Fűszernövények a konyhaablakban

A virágcsokrokon kívül a másik dolog, ami óhatatlanul is mosolyt csal az arcokra, a friss zöld fűszernövények látványa a konyhában. S azonkívül, hogy bájosak és finomak, a zöld fűszernövények javítják a levegő minőségét, ami egészségesebbé és boldogabbá teszi az egész családot.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Különös varázsa van a kék színnel kombinált otthonoknak, kelendőbbek a lakáspiacon is
Ezernyi árnyalat, ezernyi variációs lehetőség. Használjuk ki!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik