Kertünk-Portánk

Akár 90 zöldséget és gyümölcsöt termeszthetünk egyszerre ebben a minikertben

Ezzel a minikerttel a kisebb lakásokban is elérhetővé válhat a növénytermesztés.

Az innovatív OGardennek köszönhetően az otthoni zöldségtermesztés bármilyen lakásban elérhetővé vált. Ez a beépített öntözőberendezéssel rendelkező beltéri minikert lehetővé teszi, hogy egyidejűleg akár 90 zöldséget, gyümölcsöt és gyógynövényt termeljünk – írja a My Modern Met.

A berendezés teljesen automatikusan működik: miután áramhoz csatlakoztattuk, figyelhetjük, hogyan gyarapodnak zöldségeink.

OGarden

A szerkezetet Pierre Nibart és Pierre-Etienne Bourget alkották meg, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a bolygóra, miközben az emberek nagyobb önállóságot kapnak egészséges életmódjuk megőrzésében. A korszerűsített OGarden Smart a korábbi modell sikereire épült, de már magában foglalja az öntözőberendezést is, ami azt jelenti, hogy hetente egyszer csak vizet kell hozzáadni a tartályhoz, semmi más teendő nincs vele.

Az alacsony fogyasztású LED-izzók adják a fényt anélkül, hogy mindez növelné villanyszámlánkat. Az OGarden Smart egyedülálló kialakítása révén maximalizálja a növények számát a az apró kertben, vagyis azok nem foglalnak el többé túl sok helyet a lakásban.

60 forgónyílás van a felső hordórészben, amelyik folyamatosan forog, valamint 30 növényt lehet tárolni az alatta lévő rekeszekben. A vetőmagokat közvetlenül az OGarden-tól vásárolhatjuk meg. Olyan növényeket kínálnak, mint például a borsmenta, zöldhagyma, eper, koktélparadicsom, kelkáposzta vagy bazsalikom. De ha valami mást szeretnénk, szűz földzsákot is rendelhetünk tőlük a saját vetőmagjainknak. Nagyjából 30-40 nappal a vetés után már be lehet takarítani a termést.

OGarden

Az így megtermelt organikus zöldségeken még spórolhatunk is, állítja az OGarden, méghozzá becsléseik szerint nagyjából 80 százalékot a bolti árakhoz képest.

OGarden

A magcsészéket az alsó szekrényrészbe, a palántaneveldébe helyezik, ahol aztán 3 hétig csíráznak.

OGarden

Aztán átkerülnek a kerékbe, ahol a megfelelő mennyiségű fényt kapják.

OGarden
OGarden
OGarden

30-40 nap elteltével a termés betakarítható, és már fogyaszthatjuk is a frissen leszedett zöldségekből készített finom vacsorát.

A minikert további előnye, hogy így pontosan tudjuk, mi kerül az ételünkbe. Mivel az OGarden talaj szerves trágyával készül, nem fogyasztunk el a zöldséggel semmilyen nemkívánatos anyagot.

Kiemelt kép: OGarden

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik