Kertünk-Portánk

Csodás otthon született meglepő stílusok keveredésével

Durva formák a lágy alakzatokkal, nyers kő a hófehér lágysággal. Az eredmény bámulatos.

Bożena Plota lakberendező évek óta a szakmában dolgozik. Olykor a megrendelői kérésére modern stílusban rendezi be a lakást, ahol mindent az acél és a mértani pontosság ural. Máskor épp ellenkezőleg, a kifinomultságot, a klasszikust keresik és kérik: egy-egy ívelt láb, egy lágy hajlat, időtlen, elegáns stílus jellemzi ezeket az otthonokat, írja a Weranda .

Minden évszakban megújul ez a gyönyörű dunántúli otthon
Olyan színeket és stílust választottak, amit évek múlva is szeretni fognak.

Az ügyfelek különbözőek. Mindig az igényeikhez igazodom, de jött egy család, akik megengedtek nekem egy őrült keveréket

– nyilatkozta Plota.

Fotó: Weranda.pl

Loft stílus kiegészítőként

Ez a ház Plota számára igazi kihívás volt. A tulajdonosok sok szabadságot adtak neki, ráadásul bátrak voltak. El tudtak például képzelni az elegáns nappalijukba egy vakolatlan kandallót – csupasz, durva téglákon, mint egy kohászati ​​üzemben.

A lakberendező kontrasztokat hozott létre: elegáns, csavart formákat egyesített durva, kidolgozatlan formákkal. Faragott kereteket, tölgyfa deszkát használt, de mindezekhez lágy, fehér színt párosított.

Galéria
Fotó: Weranda.pl

Kihívás volt a nagy, fehér falfelület a lépcsőnél.

A tulajdonosok nem akarták képekkel telepakolni, helyette kaphatók voltak mindenféle alternatívára. Így került szóba a falfestmény. Több napon át válogattak, végül a szétszórt tollak nyertek.

Małgorzata Kaczmarek, egy művész, három hétig dolgozott a képen, a fő motívumot akril festékekkel festette meg.

Nagy kék fantázia

Szokatlan megoldásokat alkalmaztak a gardrób esetében is. A hálószoba mellett alakították ki, és egy kicsit olyan lett, mint egy mese helyszíne. Pasztell színeket használtak minden felületen, a faragott díszeknél is. Valójában egy modern mechanizmussal dolgoztak. Végül az egész hálószoba épp a gardróbnak köszönhetően romantikus hangulatú, egyedülálló szoba lett.

A legtöbbet használt szín a kék volt, ami  szépen mutat a fehérre meszelt fából készült bútorokkal és a nyers téglával. A végeredmény egy bámulatos otthon lett!

Kiemelt kép: Weranda

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik