Kertünk-Portánk

Nincs ok pánikra: kiváló minőségű és bátran fogyasztható a csapvíz

Nincs szükség a flakonos vizek otthoni felhalmozására a koronavírus járvány idején sem.

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) – a magyarországi víziközmű-szolgáltatók szakmai érdekképviseleti szervezete – a kialakult járványügyi helyzethez kapcsolódóan közleményben tudatta, hogy hazánkban a csapvíz kiváló minőségű és bátran fogyasztható, Magyarországon ez a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer.

A világ legsósabb területeihez képest a Holt-tenger csapvíz
A Holt-tenger csak az ötödik legsósabb hely a Földön.

A MaVíz megnyugtat mindenkit, az ivóvíz-szolgáltatás, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás jó kezekben van, a szolgáltatás biztonsága folyamatosan fenntartott.

A víziközmű-hálózat kiemelt jelentőségű infrastruktúrának minősül, a közegészségügyben kulcsszerepet tölt be, folyamatos rendelkezésre állása a személyi higiénia fenntartásának alapvető feltétele. Az országban működő víziközmű-szolgáltatók felkészültek a jelenlegi helyzetre, és az elmúlt napokban már el is készítették a járványügyi állapotra vonatkozó cselekvési terveiket, amelyek tartalmazzák a járvány különböző fázisaiban szükséges intézkedéseket, valamint az arra vonatkozó utasításokat, hogy milyen belső működésekre térnek át, amennyiben az szükségessé válik

– írják a közleményben.

A lakásokba érkező csapvíz vitathatatlan előnye, hogy a nap 24 órájában rendelkezésre áll. Nem szükséges tehát műanyag palackokban felhalmozni otthon flakonos vizeket, hiszen Magyarországon közel 100%-os a települések vezetékes ivóvízzel való ellátottsága.

A szövetség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a víziközmű-szolgáltatók szigorú kritériumok alapján, napi szinten ellenőrzik az általuk szolgáltatott, hálózatba bocsátott ivóvizet, és szükség esetén azonnal tudnak intézkedni.

Kiemelt kép: Pixabay

Felajánlotta szállodáját a külföldről hazatérő magyaroknak a siófoki vállalkozó
Várhatóan körülbelül 40-45 fő ingyenes, egyidejű elhelyezése lesz megoldható a hotel szobáinak műszaki felkészítését követően a 14 napos elkülönítés idejére.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik