Ha csak egy szobányi szabad terület van a kertben, az is sok pénzt érhet

Jó eséllyel megtermelhetjük a családunk évi savanyúságának a javát. Gondolkodhatunk paradicsomban, paprikában, de igen megfontolandó az uborka termesztése is.
Kapcsolódó cikkek

Ha valaki szereti a savanyúságot, kiváltképp a savanyú uborkát, akkor egyre mélyebben kell a zsebébe, pénztárcájába nyúlni, ha az üzletekben szeretné megvásárolni.  Amennyiben abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van egy kevéske szabad földterület a kertünkben, akkor még nem késő uborkamagot vetni vagy palántát ültetni, nevelni. Ha uborkában gondolkodunk (lehet persze paradicsom és paprika is), akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem kevés pénzt spórolunk, ráadásul végre a saját termésünket fogyaszthatjuk.

Íme a nagyi tartósítószer nélküli, tökéletes savanyítólé receptje
Milliónyi savanyítási tippet és tartósítási technikát találunk a világhálón, a mostaniból azonban csak ez az egy van.

Kezdő kertészként is sikerülhet saját uborkát nevelni

Természetesen más zöldségben is gondolkodhatunk

Fotó: pixabay.com

A jó savanyúság titka az alapanyag, a hozzáértő kéz és a szív
Titka a sárgarépa, ami minden savanyúban helyet kapott.