Otthon készült

Hűsítő uborkatekercs fűszeres túróval

Ízletes falat, akár pirítóssal is fogyaszthatjuk.

Uborkaszezon van a szó szoros értelmében. Ez az uborkás recept a nyári melegben nap bármely szakaszában hűsítő nass, ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető. A Ketkes segítségével mutatjuk a receptet.

Hozzávalók

3 kígyóuborka, 30 dkg tehéntúró, 2 zöldhagyma, friss kapor, 2 evőkanál tejföl, ízlés szerint só, bors

Elkészítése

Az uborkát megmossuk és hosszában vékony csíkokra vágjuk, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a levét. A túrót és a tejfölt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felaprított hagymát és kaprot, majd fűszerezzük. Robotgéppel összedolgozzuk, hogy krémes legyen. Minden szelet uborkára halmozunk egy adag túrókrémet és feltekerjük. Lehűtve kínáljuk.

Ez is egy kuriózum!

Saláta, amely tortának tűnik és valódi ízvarázs
A francia salátánál is ízletesebb, könnyű elkészíteni, laktató és mutatós, bármilyen alkalomkor felszolgálhatjuk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik