Otthon készült

10 tipp pikáns szendvicskrémek készítéséhez

A krémekhez dukál a feltét és a díszítés is.
Korábban a témában:

Finom és különleges krémeket készíthetünk rövid idő alatt, melyekre a váratlanul érkező vendégeknek sem kell sogáig várni. A ketkes.com segítségével tíz olyan krém alap receptjét ismerhetjük meg, melyek mindegyike a család kedvence lesz.

szendvicskrém

Körözött alap

Tíz deka juhtúrót szitán áttörünk és öt deka vajjal simára eldolgozunk. Két kávéskanál reszelt vöröshagymával vagy apróra vágott metélőhagymával, egy mokkáskanál őrölt köménymaggal, ízlés szerinti mennyiségű mustárral és szardellapasztával ízesítjük. Jól összekeverjük. Elkészíthető tehéntúróból is, ezt azonban kissé meg kell sózni.

Szardellás vaj

Négy rész vaj egy rész szardellapasztát tányérban jól eldolgozunk és ezzel kenjük meg a kenyeret.

Májpástétom alap

Tizenöt deka kenőmájashoz hozzáadunk egy szitán áttört kemény tojást, öt deka vajat, két kávéskanál reszelt vöröshagymát, egy kávéskanál mustárt, valamennyi törött borsot és az egészet jól eldolgozzuk.

Sajtkrém alap

Nyolc deka reszelt sajtot, két deci tejfölt, két tojássárgáját habverővel jól elkeverünk, és gőz fölött sűrűre fűzzük. Utána állandó keverés közben kihűtjük és hozzávegyítünk nyolc deka vajat, s kissé megsózzuk.

Heringsaláta alap

Tíz deka pácolt halat az ecetes hagymával együtt apróra vágunk. Összekeverjük ugyanannyi apróra vágott főtt leveszöldséggel és héjában főtt burgonyával. Mustárral vagy majonézzel ízesítjük, és kenhető péppé keverjük.

Zöld vaj

Habosra keverünk tíz deka vajat. Kevés sóval, finomra vágott metélőhagymával, majoránnával és egy kevés citromlével ízesítjük. Kemény tojás kockákkal díszítjük.

Túrókrémes alap

Tíz deka tehéntúrót egy kanál tejjel, fél tojássárgájával, csipetnyi sóval és őrölt köménymaggal egészen sima krémmé keverünk. Az ezzel megkent kenyérszeleteket zöld paprika karikákkal díszítjük.

Túrós-paradicsomos alap

Egyenlő arányban, tíz deka puha, átpasszírozott tehéntúrót összekeverünk tíz deka szitán áttört paradicsommal és kevés sóval. Jó simára elkeverjük Apróra vágott metélőhagymával díszíthetjük.

Sajtos-tormás alap

Tíz deka vajat tíz deka reszelt sajttal és öt deka reszelt tormával jól elkeverünk. Pirított kenyér szeletekre kenjük, és pirospaprikával díszítjük.

Tormás krém

Egy kisebb reszelt tormához egy nagyobb almát reszelünk, és hozzákeverünk még két deci tejfelt és kevés olajat vagy vajat. Jól összekeverjük. A megkent kenyérszeleteket petrezselyemlevélkékkel díszíthetjük.

Melyik krémhez mi illik?

szendvicskrém3

Vajas kenyérre: sonka, szalámi, csabai kolbász, sült hús, sajt.
Szardellás vajra: szardínia, tonhal, tojás.
Májpástétom alapra: sült, tojás, füstölt nyelv.
Körözöttes alapra: tojás, sós hal.
Sajtkrémre: sonka, füstölt nyelv, tojás, fehér sült hús.
Franciasalátára: tojás, hal.
Heringsalátára: tojás, hering.

Díszítés

szendvicskrém2

Salátalevél, retek, paradicsom, zöldparika, savanyú uborka, petrezselyem, metélőhagyma. Ezekkel a zöldségfélékkel egyébként önálló szendvicset is készíthetünk.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.