Kertünk-Portánk

Ez az év lakóháza 2020-ban a közönség szerint

Középület kategóriában június 4-ig lehet még szavazni.

Az „Év háza” pályázat kuratóriuma a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara szakmai támogatásával 2020-ban is meghirdette megépült lakóépületek építész tervezői  és megépült középületek építész tervezői részére az “Év háza” versenyt.

Kifejezetten örülünk annak, hogy a családi ház, lakóépület kategória töretlen népszerűsége mellett tavalyhoz képest négyszer annyi pályamű érkezett a harmadik alkalommal meghirdetett  középület kategóriában is. A díj elismertsége, a szakmai közéletben elfoglalt helye mára megkérdőjelezhetetlen

– nyilatkozta Szoják Balázs, az Év háza pályázat kurátora.

A két kategóriában 53 épülettel versengenek idén az építészek. A zsűrizésre hamarosan sor kerül, de az eredmények a hagyományokhoz híven az őszi díjátadóig – szeptember 25-én ismét a Symbol Budapest lesz az esemény helyszíne – titokban maradnak. Ott azonban kettővel több díj talál gazdára: idén ugyanis először tesztelik, melyik házak tetszenek legjobban a közönségnek, így közönségdíjat is kiosztanak majd..

Pécsi társasház az év háza 2019-ben
Harminchárom épület versenyzett, és összesen nyolc építészcsapat munkáját ismerték el.

Az Év háza pályázat Facebook oldalán a családi ház, lakóépület kategóriában már lezajlott a szavazás. A kategória közönségszavazásának nyertesei Németh Dávid és Csaplár György, a CAN Architects tervezői lettek egy mosonmagyaróvári családi házzal.

Középület kategóriában június 4-én 14 óráig IDE KATTINTVA lehet szavazni.

Kiemelt kép: Facebook/Év háza pályázat

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik